Yaz mevsiminde sıcaklığın artması ve güneşin yüzünü göstermesiyle açık havada geçirilen zaman da uzuyor. Bu durum sıcak çarpması, ciltte lekelenme, güneş yanıkları ve güneş alerjisi gibi durumlarla karşı karşıya kalmamıza da sebep olabiliyor. Özellikle güneşin dik açı ile geldiği saat dilimlerinde direkt güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Güneşin zararlı ışınlarından korunmanız için bir destekçiniz de susam yağı olabilir. Susam yağı UV ışınların zararlı etkilerinden korunmak için doğal bir koruma sağlar. Ayrıca cilt lekelerine karşı ceviz yağı ve ciltte oluşan koyu lekelere karşı kayısı çekirdeği yağı diğer destekçilerinizdendir.

Özellikte tatil döneminde deniz ve havuz keyfini çıkarırken idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için bazı önlemler alabilirsiniz. Islak mayo ile kalmamak, duş almak bu önlemlerden bazılarıdır. Ayrıca turna yemişi (cranberry) idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal bir koruma sağlar. Yaz aylarında kumdan kaleler yapmak, denizin suyunu taşımak çocuklarınız için en büyük eğlencedir. Ancak üriner sistem enfeksiyonları çocuklarda da sıklıkla ortaya çıkar. Çocuğunuzu korumak için kabak çekirdeği yağı destekçiniz olabilir. Çocuğunuzun ıslak kıyafetlerini değiştirmek de bir koruma sağlar. Ayrıca bol su tüketimine de özen gösterilmelidir.

Yaz aylarında günlerin uzaması ile beraber bir güne çok fazla şey sığdırabiliyoruz. Yoğun aktivitelerin keyfini çıkarırken enerjinizi de korumanız gerekir. Multivitamin, coenzim Q10, ruşeym yağı, panax ginseng bu dönemde aktif hissetmeniz için destekçiniz olabilir. Enerjiniz hiç tükenmesin, yazınız zinde geçsin !