Yaz sıcakları herkes için zordur. Ancak gebeler ve yeni doğum yapmış lohusalar için daha da zordur. Sıcaklarda kaybedilen su ve mineraller, gebe ve emziren anneler için çok daha önemlidir. Bu nedenle bol bol su içmeleri önemlidir. Özellikle de süt miktarı içilen su ile orantılı olduğu için emziren annelerin suyu ihmal etmemeleri önemlidir. 

Gerek  gebe gerekse emziren anneler için Omega 3 desteği önemlidir. Bebeğin sağlıklı gelişiminde DHA’nın önemi yadsınamaz. Bununla birlikte yaz aylarında alınan omega 3 içinde ekstra D vitamin olmamasına dikkat edilmelidir.

Denize girmek isteyen anne adaylarının ve emziren annelerin dikkatli olması ve ıslak mayo ile kalmamaları önemlidir. Enfeksiyon riski açısından havuza girmemeleri önemlidir. İdrar yolu enfeksiyonu gelişirse turna yemişi içeren şuruplar emziren annelerde kullanılabilir.

Gebelik sırasında gelişebilecek karın çatlakları ve emziren annelerdeki meme ucu çatlakları için cildin elastikiyetini korumak önemlidir. Hindistan cevizi yağı elastikiyetin korunması için iyi bir seçenektir. Aynı zamanda saç ve tırnakları desteklemek için de kullanılır. 

Emziren annelerin kendilerini yaz sıcaklarında yorgun hissetmelerini engellemek ve süt miktarını artırmak için çörek otu yağı önerilebilmektedir. Bununla birlikte gerek gebe gerekse emziren annelerin herhangi bri takviye edici gıda kullanmadan once hekimlerine danışmaları önemlidir. 

Güneş çok iyi bir D vitamin kaynağıdır ve gebe / emziren anneler için çok önemlidir. Bununla birlikte güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için güneş koruyucuların ihmal edilmemesi ve güneş ışınlarının çok dik geldiği zamanlarda güneşe çıkılmaması önemlidir.

Sağlıkla kalın.