Kışın tüketmek amacıyla kurutmalık biber, kabak ve patlıcan gibi sebzeler ve reçellik için vişne ile çilek tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaş ise kış hazırlıklarını yapmak için pazarlara akın etti. Pazarcılar da en çok tercih edilen kurutmalığın biber ve patlıcan olduğunu dile getirerek reçel için vişnenin daha fazla alındığını belirtti.

2-14-1

PATLICANIN KİLOSU 10 LİRA OLUNCA VATANDAŞ ŞOK OLDU

Pazarcı Doğuş Şimşek, kurutmalık patlıcanın kilosunu 10 liraya sattıklarını ifade ederek, “Alışveriş olsun ve hızlı para dönsün diye bunu yapıyoruz. Ama çok fazla alan olmuyor. Çünkü insanlar pahalılığa alışmış. Bir patlıcan 10 lira olunca şüpheyle yaklaşıyorlar ve kötü olduğunu düşünüyorlar. Vatandaş bir ürün pahalı olunca onu iyi zannediyor. Maalesef böyle bir algı var” dedi.

KTO Karatay, yeşil enerjiye bu bölümle hazırlandı! KTO Karatay, yeşil enerjiye bu bölümle hazırlandı!

2-9-27

BİBERİN HER ÇEŞİDİ KURUTULUR

Kurutmalık patlıcanın dolmalık şeklinde ve ufak olduğunu söyleyen Şimşek, “Kurutmalık patlıcanı yaz boyu bulabilirsiniz. Kuruması için ise 2 buçuk-3 ay beklemeniz gerekiyor. Kıl biberlerin kilosu ise 30 liradan başlıyor. Biberleri kurutmadan önce ince ince doğramanız ve sıcağın altına serip bekletmeniz gerekir. Kışın biber alınmaz. Çünkü mevsimi kış olmadığı için biberin kilosu 70-80 lira olacak. Biberin her çeşidi kurutulur” diye konuştu.

2-12-9

BU VİŞNELER KONYA’NIN EN İYİSİ!

Pazarcı Mehmet Emin Tan ise şunları kaydetti, “Reçellik olarak vişne ve çilek satıyoruz.  Vişnenin kilosu 40, çileğin ise 30 lira. Vişne 1 hafta sonra tezgahlardan kalkar. Yediveren çileği ise 10. ayın sonuna kadar tezgahta yerini korur. Bizim vişneler Doğanhisar Ayazlar’dan geliyor. Bunlar Konya’nın en güzel vişnesidir.”

2-15-3

ÇİLEK REÇELİ BÖYLE YAPILIR

Tan son olarak çilek reçeli hakkında püf noktalar verdi, “Eşimin çilek reçeli tarifi şöyledir; Eşim çilekleri 2 gün şekere yatırır. Sonrasında şekeri tek başına şerbet gibi kaynatır. Kaynamasına yakın çilekleri içine tekrar atar. Çileğin içine birebir ölçüde şeker ekler. Bu tarif çok lezzetli olur.”

TUBA KAYA

Editör: Birkan Bakay