Belediyemizin Bedesten de görünmüyor dediği, hizmetlerini sergileyen, boş sokakların resmini resmeden ilanını, afiş ve billboardlar da görünce şaşırdım. Yaptığı hizmetleri anlatan bir dizi de ilanı vardı. Köprü yaptım, park yaptım, yol yaptım gibi. Tüccarlar, sanayiciler ürünlerini daha çok satabilmek için reklam verirler ya onun gibi. Her ne kadar belediyemizin başındaki başkan tüccar kökenden gelmese de maşallah tüccarlara taş çıkartıyor.

Kamu kurumlarının biz şuraya şu kadar hizmet yaptık şu kadar para harcadık demesini faydalı buluyorum. Ödediğimiz vergilerin nereye gittiğini anlamak açısından. Ancak çarşaf çarşaf ilanlar, afişler, pahalı ışıklı panolara niye reklam verirler. Belediyelerimiz neyi pazarlıyorlar. Broşürlerini Halkın gözüne gözüne sallamalarını anlamıyorum. Falan yere yol yaptım, köprü yaptım, raylı sistem getirdim gibi.

Öncelikle söyleyelim siz zaten onun için varsınız. Sizin göreviniz bu. Bunları yapmış olduğunuz için teşekkür ve minnet beklenmemeli. Halk kim daha iyi hizmet verirse onu mükâfatlandırır ve oyları ile belediyeye başkan yapar. Yani halk size değil, siz halka teşekkür etmelisiniz. 

Bir yere köprümü yaptınız zaten halk üzerinden geçerken görecek. Hoş unutturmamak için kim tarafından yapıldığı da üzerine koyduğunuz etiketlerde belli. Her geçişimizde okuyoruz. Ayrıca resmi açılışlarla da ahaliyi bilgilendiriyorsunuz. Buraya kadar tamam.

Ama pahalı, kalın kuşe kağıda basılmış, kimsenin okumadığı, çöpe giden dergiler, kitaplar ve broşürler, mega lightlar, billboardlarla tanıtım yapmanın gereği var mı?

Halk konserleri adıyla düzenlediğiniz etkinliklerle şehrimizin hangi imajını tanıtıyorsunuz?

Yada Konya'nın yeni bir imaja ihtiyacımı var? 

Bütün yaptığınız eserleri tanıtmak için israf ettiğiniz paraların dökümünü de billboardlarda niye belirtmiyorsunuz? 

Bu yıl tanıtım kampanyalarında harcadığınız paranın tutarını billboardlarda sergilemeyi düşünüyor musunuz?

Bir yılda reklama harcanan para ile kaç köprü yapılır?

Konya'mızın ilk raylı sistemini yaklaşık yirmi yıldır kullanıyoruz. Yapanları da hayırla yâd ediyoruz. İkincisini de şimdiki belediye yöneticilerimiz yapıyor onları da ilerde hayırla yad edeceğiz.

Bu hizmetlerin ben tarafından yapıldı diye ilanı neyin nesi? 

 Bu milletin hayır duasını almak yetmiyor mu?

Ayrıca pahalı tanıtımlar, reklamlar yapılınca daha çok mu bineceğiz tramvaya?

 YAPTIĞIMIZ HİZMETLER GЦZЬKMЬYOR

Bu dönem birde şu moda oldu.''Benim yaptığım hizmetler цncelikli olarak gцzьkmeli. Gцzьkmek zorunda''.Örneğin, ''ben bedestene onca hizmet ettim, duvarlarını taş kapladım ama bunlar gцzьkmьyor. Esnafın kalitesiz ьrьnleri gцzьkьyor, olmaz bцyle şey. Derhal kaldıralım.''

Yahu dışarıdan gelen yerli ve yabancı turist sizin, düz, işçiliksiz taşları yapıştırdığınız duvarlarımı görmeye gelir, yoksa esnafın rengârenk renklerle donattığı ürünün sıcaklığını mı?

Esnafın başına sonradan kakacaktınız niye tadilata giriştiniz. Size kim dedi bedestende tadilata girişin diye?

İzmir'in kemer altısını, İstanbul'un Mısır çarşısını hiç gezmediniz mi?

Buraları çarşı yapan o taş binalar mı içinin esnafımı?

Siz, içinin esnafını yok ederseniz çarşınızın değeri olur mu?

Hani insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturumuz?

Ben sizin için bedesten esnafına bir teklifte bulunuyorum

Belediyemizin yaptığı ama gözükmeyen hizmetlerinin tanıtımı için,(su kanalizasyon, elektrik, telekomünikasyon,) duvarlara, camekânların цnьnь, hatta duvardaki taşları hiз hiзimi kapatmayın. Yapılanların karşılığı olan minnet borcunuzu цdemek iзin hizmetlerin belediyemiz tarafından yapıldığını belgeleyen imzalı kaşeli afişleri camlarınıza yapıştırın.  

Tanıtım afişlerinde de görüldüğü gibi bedesten artık sizin istediğiniz gibi. Yaptığınız,  her hizmetiniz gözüküyor. İlanda görüldüğü gibide boş.  Resimde görülen birkaç kişide eli boş esnaf. Bir dönem sonra onlarda olmayacak.

 Hani dönemin maarif bakanı ''okullar olmasaydı maarif ne gьzel yцnetilirdi'' Demiş ya.

Artık rahat idare edersiniz зarşıyı.