Panax ginseng yaz aylarında ihtiyacınız olan enerji ve zindelik hissini size sağlayacak iyi bir destekleyicidir. Tempolu bir hayat yaşayan kişilerin günleri çabuk geçer ancak bu kısa güne çok şey sığdırabilirler. Panax ginsen Dolu dolu geçen günlerde daha dinamik hissetmenizi sağlayıp, gün sonunda yorgunluk hissinizi azaltmaya destek olur. Yüz yıllardır sağlık faydası için kullanılmaktadır.

Çin ve Hint tıbbında enerji verici, stres giderici olarak kullanılmıştır. Geleneksel kullanımla günümüze kadar ulaşmıştır. Yapılan çalışmalarda; vücut direncini arttırdığı, yorgunluk ve halsizlik hissini azalttığı bildirilmiştir. Bu özelliklere sahip bitkilere “adaptojen” denilir. Panax ginseng iyi bilinen bir adaptojendir. Ayrıca diyabete karşı önerilmektedir ancak hiperglisemik bireylerde kan glukoz seviyelerinde düşme oluşturacağı için diyabetik kişilerin doktor kontrolünde kullanmaları önerilir.

Geriatride panax ginsen kullanımı yaygındır. Yaşlılık semptomlarında oldukça destekleyicidir. hafızayı güçlendirme, beyin fonksiyonların desteklemek amacıyla önerilir. Ancak yüksek dozlarda tansiyon gibi yan etkileri ortaya çıktığından hekim kontrolünde kullanılması önerilir.

Ginsengin bu yararlı etkilerinin yanında; yüksek dozda uzun süre kullanıldığında “ginseng suistimal sendromu” diye adlandırılan ve hipertansiyon, sinirlilik, irritabilite, diyare, cilt döküntüleri ve uykusuzluk ile karakterize klinik bir tablo tanımlanmıştır. Bu nedenle önerilen dozlarda kullanılması gerekmektedir.

Hızlı geçen günlerinizde destekçiniz panax ginseng olabilir.