Sezon başında beri, Türkiye basketbolunun en üst liginde şehrimizi temsil eden Konyaspor Basketbol Takımı örnek teşkil edecek organizasyonları ile alkışın en büyüğünü hak ediyor.

Bu güzel hareketleri gördükçe sporun sadece spor olmadığını ve çok yönlü olarak da insan ihtiyaçlarına yardımcı olacağını anladım.

Birkaç kişinin ağzından çıkacak kelimelerle binlerce kişinin mutlu olabileceğini ve farkındalık oluşturulabileceğini de öğrendim.

Önümüzdeki hafta sonunda Konyaspor'un Trabzonspor ile içeride oynayacağı maçın tüm gelirleri down sendromlu vatandaşlarımıza gönderilecek.

Bu güzel proje ile unutulmaması gereken insanlar hatırlanıp mutlu olacak, bunun için bir farkındalık oluşturulacak ve bu organizasyonu duyup salona gelenler Konyaspor'a da katkı sağlamış olacak.

Yapılan bu organizasyon Konyaspor'un yaptığı ilk sosyal sorumluluk projesi değil.

Daha önce 3 Aralık Engelliler Günü'nde ve Daçka maçında kimsesiz çocuklara yapılan yardımlarla Konyaspor yönetimi alkış almıştı.

Önümüzdeki süreçte de bu tür güzel faaliyetlerin süreceğini umarak emeği olan herkesi tebrik ediyorum.

Diliyorum ki bu tür organizasyonlar Konyaspor'un oynadığı maçlarda salonun dolmasına da sebep olur.

Konyaspor Basketbol takımının yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları her fırsatta tribünleri dolması gerektiğini dile getiriyor ve şu ana kadar salon tam anlamı ile dolmasa da verilen destekten takım memnun.

Bundan sonraki süreçte de, artık Konyaspor Basketbol'un hedeflerini yukarıya taşıması için verilecek desteğin önemi çok büyük.

'Trabzon maçını kazanıp kendimizi alt sıralardan kurtarmak istiyoruz' yerine, 'Bu maçı kazanıp play-off'ta bir üst tura yükselmek istiyoruz' demeçlerinin konuşulduğu bir Konyaspor izlemek dileği ile.