Tatil deyince aklımıza hemen deniz, kum ve güneş gelmektedir. Bütün bunların hepsi de Antalya ve bölgesinde mevcuttur.

Bu yıl 16 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen ve sunduğu imkânlarla Avrupa'da da örnek teşkil eden Türk turizminin başkenti Antalya, misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmak için hazırdır.

Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin Antalya’da üç gün süren toplantısına katılarak gördüm.

Üç gün boyunca Antalya’nın tarihi ve turistik yerleri ve otelleri ziyaret ederek, korona virüse karşı alınan tedbirler gözlemledik.

Anadolu’nun çeşitli illerinden 30 gazeteci meslektaşlarımın katıldığı “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları” toplantısında, pandemi sürecinde turizmi konuştuk ve tartıştık.

Bu toplantıda, normalleşmeyle sosyal mesafeyi koruyarak, maske takarak ve temizliğe dikkat ederek güvenli bir şekilde insanların tatillerini yapabilecekleri mesajı verildi.

Programın açılışının gerçekleştiği Konyaaltı Öğretmen Evi’nde Antalya İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalyalı iş insanı İbrahim İşlek, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir birer konuşma yaptılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, amaçlarının Türkiye turizmini yedi bölgeye yaymak olduğunu kaydederek, “Programı Antalya’da yapma amacımız; Antalya’nın deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, çok değerli tarihi ve kültürel değerlere ev sahipliği yaptığını herkese göstermek. Bunun yanı sıra pandemi sürecinde alınan tedbirlerle Antalya’da nasıl tatil yapılır? Sorusunun cevabını Anadolu’dan gelen meslektaşlarımız vasıtasıyla Anadolu insanına anlatmak.”

Başkan İbrahim Gökdemir, İç turizmi canlandıracak olan buluşmaların öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek, dernek olarak yapacakları etkinliklerin ülkemizin iç turizmini canlandıracağını ve iç turizme büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır diye belirtti.

Antalya İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar’da pandemi sürecinde Antalya ilinde alınan önlemleri, tarihi ve turistik önemi ve yaptıkları çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya’nın sadece turizm kenti olmadığını hatırlatarak konuşmasına başlaya İbrahim Acar, “Antalya son dönemlerde 4T ile çalışıyor ve 4T’nin üzerinde duruyor. Birincisi turizm, ikincisi tarım, üçüncüsü ticaret ve dördüncüsü ise teknolojidir. Ülkeleri ve şehirleri kalkındıran bu 4T, Antalya’da yoğun bir şekilde yaşanıyor. Antalya bu yüzden çok özel öneme sahip bir şehirdir. Turizmde Antalya Birçok ülkeyi ve şehri geride bırakıyor. Şehrimize gelen misafirleri titiz bir şekilde ağırlıyoruz. Ağırlayacağımız misafirlerimizin pandemi sürecinde devletimizin ve bakanlığımız almış olduğu kurallara uymaları konusuna özel bir önem veriyoruz.”

İbrahim Acar Antalya’ya tatil yapmak içen gelen insanların pandemi sürecinde alınan tedbirlere uymak şartıyla rahat ve güvenli bir tatil yapacaklarını vurgulaması da önemlidir.

Üç gün süren programın ikinci ayağında ise Aspendos Antik Tiyatrosu, Perge Antik Kenti ve tarihi Kaleiçi’ni rehber eşliğinde gezdik. Gezdiğimiz bölgelerin tarihi ve önemi hakkında bilgiler edindik.

Venezia Palace Deluxe Resort Hoteli ziyaret ederek, korona virüsüne karşı Antalya’daki işletmelerinin ne gibi önlemler aldığı gözlemleyerek pandemi sürecinde güvenli tatil yapılır mı? Sorusunun cevabı aradık.

Son derece verimli, faydalı ve anlamlı geçen programı düzenleyen Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’e, yönetim kurulu üyelerine, Antalya İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar’a ve bizleri misafir eden tesislerin yöneticilerine, katılan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Program sonucunun ana fikre gelince; Sosyal mesafeyi koruyarak, maske takarak ve temizlik koşullarına uyarak tatilimizi yapabiliriz.

Sizlerin de kurallara uyarak, rahat ve güvenli bir şekilde tatilinizi yapacağınızı düşünüyorum.

Ne dersiniz sizce de öyle değil mi?