Yaz mevsiminin hepimize çağrıştırdığı, her şeyden uzaklaşıp, huzurlu bir tatil yapmak. Tatile gitmek, yaşam alanımızı değiştirmek rahatlamayı sağladığı gibi, değişen şartlara uyum sağlamayı da gerektiriyor. Kısa süreli de olsa hayatımızda, çevremizde bir sürü değişiklik oluyor. 

Genellikle, sıcak hava, bol güneş, deniz, havuz tercih ediyoruz tatilde. Hava ısısının alıştığımızdan yüksek olması, açık havada daha çok zaman geçirdiğimizden güneşe maruz kalmak, her zaman yaptığımızdan daha çok suyla haşır neşir olmak bazı önlemler almamızı gerektiriyor.

Vücut sağlığımız için önlemler alırken, saçlarımızı unutmamak gerek. Güneş ışınları cildimize hasar verdiği gibi saçlarımızı da yıpratıyor. Saçlarımızdaki hücreler cildimizdeki hücreler gibi canlı olmadığı için bu hasarı hissedemiyoruz. Bu nedenle farkına varamadığımız hasarı önlemek için erken önlem almak gerekiyor. Açık havaya çıkacağımız zaman şapka kullanmak, ya da gölgede kalmak basit birer önlem olabilir.

Denizin tuzlu suyu ve havuzun klorlu suyu da saçlar için oldukça zararlı. Saçların nemini kaybetmesine, cansızlaşmasına, renginin bozulmasına ve yıpranmasına neden oluyor. Denizden ya da havuzdan çıkar çıkmaz saçları durulayarak arındırmak gerekiyor. 

Her tür önleme karşın yaz tatilinde saçları yıpranmaktan korumak çok zor. Korumanın yanında mutlaka desteklemek de gerekiyor. Doğal, bitkisel yağlarla saçların beslenmesini sağlar ve kırılmasını önler. Hindistan cevizi yağı ve ısırgan tohumu yağı, her duştan sonra saçı desteklemek, beslemek ve yağ dengesini korumak için kullanabileceğiniz doğal yağlar. 

Doğal hindistan cevizi yağı, ısırgan tohumu yağı, rüşeym yağı ve kabak çekirdeği yağını karıştırarak, hazırladığınız maskeyi haftada bir kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

B vitaminleri ailesinden Biotin’in de saç sağlığı üzerine etkilerini destekleyen bir çok çalışma bulunuyor. Saçlarınızı dışarıdan doğal yağlarla desteklerken Isırgan tohumu yağı ve biotin kombinasyonunu da içeriden destek olarak her gün kullanabilirsiniz.

Sağlıklı, neşeli, ışıl ışıl bir yaz olsun…