Selçuk Üniversitesi (SÜ), Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olmasıyla birlikte öğrenciler tarafından da çok fazla tercih ediliyor. SÜ’de okuyan öğrenciler ise kampüsün olumlu yanları kadar olumsuz yanlarının da olduğunu ifade ederek eğitimin daha aktif bir şekilde işlenmesi ve güvenlik için kampüsün içerisindeki Tıp Fakültesi Hastanesi’nin üniversite alanından tamamen ayrıştırılması gerektiğini savunuyor.

Pazarda zam furyası! Pazarda zam furyası!

“DERSLER DAHA VERİMLİ İŞLENMELİ”

SÜ Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Özge Eser, üniversitede daha aktif bir şekilde ders işlenmesi gerektiğini öne sürerek, “Bunun dışında kampüsün yeri ve çevresi gayet güzel. Hatta kültür-sanat alanında birçok faaliyet de yapılıyor, tiyatrolar oldukça oynanıyor. İyi ki Selçuk Üniversitesi’nde okuyorum. Ama bunların yanı sıra bazı eksiklikler ve olumsuz yanlar gözümüzden kaçmıyor” diye konuştu. 

“AKADEMİK PERSONEL AÇISINDAN ŞANSLIYIZ”

Özge Eser, kampüsün oldukça geniş ve düzenli olduğunu söyleyerek eğitim açısından SÜ’nün köklü bir geçmişinin bulunduğunu kaydetti. Özge Eser, akademik personel anlamında da üniversiteden memnun kaldığını belirterek, “Ama maalesef burada öğrenciler için çok fazla aktivite olduğunu düşünmüyorum. Mesela sporla ilgili daha çok faaliyetler düzenlenebilir. Gençlere yönelik daha fazla eğlenceler organize edilebilir” ifadelerini kullandı.

KİMLİK SORGULAMASI BİLE YAPILMIYOR!

Üniversitenin Tıp Fakültesi Hastanesi oldukça yoğun kullanılıyor. Ancak bu durum üniversitedeki öğrenciler açısından bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Her ne kadar hastanenin araç girişi üniversitenin ana girişinden sonra ayrı bir yerden verilse de, bu durum üniversiteye girişleri engellemiyor. Öğrenciler ise kampüs alanına sivil vatandaşın girmemesi gerektiğini savunuyor. Üniversite girişinde güvenlik bulunuyor ancak kimlik sorgulanması dahi yapılmıyor. Bu durum kampüs içerisine herkesin girebilmesinin önünü açıyor. Bu da üniversite öğrencilerinin güvenliği açısından risk oluşturuyor. Öğrenciler kampüs girişlerinde öğrenci kimlik kartı sorgulanmasını ve böylece SÜ öğrencisi veya personel olmayan sivil vatandaşın kampüs alanına alınmamasını istiyor.

“İÇERİDE HASTANE OLUNCA KİMİN GİRDİĞİ BELLİ OLMUYOR”

Özge Eser, SÜ’de kampüs ve dış hayatın ayrı olması gerektiğini belirterek, üniversitenin içinde hastane olunca öğrenci dışında dileyen herkesin kampüse girmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Eser, üniversitenin içerisinde güvenliğin daha çok artırılmasını talep ederek, “Kampüsün içerisinde hastane ve çok fazla yol olması biz öğrenciler açısında iyi olmuyor. Dileyen herkes üniversiteye girip çıkabiliyor. Bu konuda bazı şeylerin değişmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

TUBA KAYA

Editör: Muhammed Esad Çağla