TorkuŞekersporlu bisikletçiler Türkiye’yi gururla temsil etti. Sadece profesyonelbisiklet takımlarının katılabildiği UCI 2.1 klasmanındaki Tai Gölü Turu’nda(Tour of Taihu Lake) Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı rüzgar gibi esti. 3etapta podyuma çıkan Konya Torku Şekersporlu sporcular Türkiye’yi gururlatemsil etti. Türkiye'nin ilk Continental Bisiklet Takımı olan Konya TorkuŞekerspor 2012 sezonunun uluslararası programında bulunan ve UCI 2.1klasmanında yer alan Tai Gölü Turu’na katıldı. Tai Gölü Turu'nun  "Zhangjiagang - Shuangshan"arasında geçilen 129 kilometrelik 2. etabında Konya Torku Şekerspor'un takımsprinteri Yuriy Metlushenko takım arkadaşlarının yardımıyla 2. olurken AvrupaŞampiyonu ünvanlı sporcu Ahmet Örken kaçış grubunda yeralarak ilk sprint puan kapısından 3. olarak geçti.

Tai GölüTuru'nun "Nishimura - Nishimura" arasında geçilen 155,2 kilometrelik4. etabında Konya Torku Şekerspor'un takım sprinteri Yuriy Metlushenko kaçışgrubunda yer alarak yarışı 1. olarak tamamlamayı başarırken Ukraynalı tecrübelisporcu Sergiy Grechyn ise, 80 kilometrelik 3'lü kaçış grubunda yer alarak ilksprint puan kapısından 2. olarak geçti.

Tai GölüTuru'nun 114 kilometrelik 7. etabı ise "Wujiang Bin Lake Park -Shengze" arasında geçildi.  46,529Km/h gibi müthiş bir ortalama ve toplu sprint ile son bulan 7. etapta AvrupaŞampiyonu ünvanlı sporcu Ahmet Örken tekerlek farkı ile 3. olarak çok önemlibir başarıya imza attı. Bu önemli başarıyla birlikte Konya Torku ŞekersporluAhmet Örken UCI 2.1 klasmanı gibi üst düzey bir turda podyuma çıkan ilk Türk sporcuoldu. Ahmet Örken'in 3. olduğu 7. etapta takım kaptanı Yuriy Metlushenko da 6.olarak takımın muhteşem performansına bir güzel sonuç daha ekledi.

ÇinBisiklet Federasyonu'nun organize ettiği bu önemli tur 1 Kasım'da Wuxi'denbaşlayıp ve 8 Kasım'da Jiangsu'da son buldu. 8 etaptan oluşan ve 1000kilometrenin geçildiği Tai Gölü Turu’nda birbirinden önemli 4 Pro Continental,18'i Continental Takım olmak üzere 22 takım; 17 farklı ülke takımından 132profesyonel sporcu ter döktü. Şekerspor takımı YuriyMetlushenko (Kaptan), Muhammet Atalay, Sergiy Grechyn, Bekir Baki Akırşan,Secaattin Dazkırlı,  Ahmet Örken'denoluştu.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim