Sosyal Sorumluluk Projesi (Sevgisi)

İçinde bulunduğumuz hafta özel bir hafta . Bu münasebetle  bakıma ihtiyaç duyan çocukların kaldığı ( ki bunlar eskiden çocuk esirgeme kurumu olarak adlandırılan  yerler yerine ) sevgi evlerinde o güzelim çocuklarla randevulaştık . Burada söylemekte sakınca olduğunu düşünmüyorum ; diğer iyi yürekli insanlara örnek olması açısından: TÜRK TELEKOM EKİBİ olarak kimsesiz çocuklara ayakkabı temini için oradaydık.

Hassas bir durumdu bu!...

Sevmek sevilmek ihtiyacı olan, yavru insanlarla karşılaşacaktık... Ve öyle de oldu.

Plan ayakkabı mağazasından ayakkabı almaktı ama onların  sevgiye olan ihtiyaçları gözlerinden , tenlerinden adeta buğu gibi yayılıyordu. Randevumuza gittiğimizde bizi kapıda karşıladılar, hemen kaynaştık...

İstedikleri ayakkabılara sahip oldular evet ama ne istiyorlar gerçekte ?

ELBETTE elde olmayan sebeplerle çocuğuna bakamayabilir insan; ölüm ,hastalık,yetersizlik...Fakat çoğu çocuğun ebeveyni ,kendi tutarsız hayatlarının bedelini çocuklara bu hayatı yaşatarak ödetiyor.

Yaşadıkları yerler  devletimizin de imkanları iyi kullanması ile, güzel. Villa tarzı evlerde 8-10 çocuk her evde bir bakıcı anne eşliğinde kalıyor. Bir nevi yapay aile oluşturulmuş.

Sorumluluk sahibi olmak ailede başlar..Herhangi bir eşyayı dahi edinirken onun sorumluluğunun farkında olmak gerekir. Evlat sahibi olmak en uç noktadır; evlattan öncesi ve sonrası!

Sevgi evlerinde kalan bu çocuklarında bu hayatta var olduğunu unutmayalım sadece sevilmeye değil sevmeye de ihtiyaç duyar insan onlar sevilmek istiyor... Anne baba olmak için çocuğun senin genlerini  taşıması şart değil... SEVGİNİZİ ONLARA o yavrulara da verebilirsiniz! Onları ziyaret edin koruyucu aile olun.Unutmayalım ki; GELECEK ÇOCUKLARLA VAR  OLACAKTIR!

Sevdikleriniz ve sevenlerinizle mutlulukla...