Konya Yenigün Gazetesi ailesine katıldıktan sonra yaşadığım mutluluğun ardından bir mutluluğu da bundan sonra sizlerle bu köşede buluşacak olmamdan dolayı yaşıyorum. Aslında uzak olduğum ama yakinen de büyük bir takiple incelediğim Gazetecilik sektöründe Konya'nın en büyük gazete kuruluşunda olmak benim için ayrı bir heyecan. Bununla birlikte gazeteciliğin duayeni Mustafa Arslan beyefendinin kadrosunda yetişmek herkese nasip olacak bir durum olmasa gerek. Tüm bu duygu ve düşünceler ile güzel şeylere imza atmak niyetimizden vazgeçmeden başlayalım!

Yaptığım iş gereği tüm günümüzü organize sanayi bölgesinde geçiriyorum. Belki de günde 6-7 firma üzeri ziyaret yaparak hem işimizi yapıyoruz hem de birçok firma sahibi ile tanışarak sohbet etme imkânı buluyoruz. Firmalarımızın yaptıklarını tek tek anlatmak biraz uzun zaman alır ama genel olarak gözlemlediklerim hakikatten Konya'dan tüm dünyaya açılacak işler başarılıyor diyebilirim. Ancak son zamanlarda ziyaretlerimizin temel konusu 16 Nisan'da yapılacak olan referandum. Seçimlere yaklaşırken her geçen gün bu konu biraz daha hararetlense de kimin ne düşüncede olduğunu fazlaca merak etmeden dinleme imkânı buluyoruz. Sohbetlerimiz esnasında kişiler fikirlerini beyan etse de maddeler üzerinden herkesin kafasına takılan konular olduğu aşikâr. Bizde bu konu doğrultusunda dilimizin döndüğünce merak edilenleri cevaplamaya çalışıyoruz. İyi bir siyasetçi değiliz belki ama fikirlerimiz noktasında karşılıklı alışveriş yapmak sohbetimizi ziyadesiyle güzelleştiriyor.

Genel olarak bakıldığında biraz önce dediğim gibi herkesin açıkça bir fikri olsa da ''evet'' noktasında yüzdesel olarak üstünlük olduğu açık bir konu. Evet demenin daha iyi olduğunu düşünenlerin geleceğe daha pozitif olarak bakması da hem ticari noktasında hem de ümit noktasında bizleri de artı olarak motive ediyor. Tabi ki hayır diyenlerde olacaktır ama gözlemlerimiz arasında dikkatimi çeken bir diğer konuda hayır diyenler ile evet diyenlerin sakince üsluplarını bozmadan konuşuyor sohbet ediyor olması. Süre gelen zaman diliminde en azından nezaket çerçevesinde bu işi yürütüyor olmak bile beni rahatlatıyor diyebilirim.
Sizlerle her hafta buluşacağımız köşe yazımıza böyle güncel bir konu ile girmek benim için önemliydi ama burada dikkat çekmek istediğim bir diğer konuda fikirler ne olursa olsun dostluğun baki kalacağını unutmamak. Şu zamana kadar birbirleri ile bu konularda tezat düşüp kötü sonuçlar alanlar olsa da en azından bizim iş alanımız ve sohbetlerimiz dahilinde bu güzel seçim atmosferini görmek ayrı bir güzellik. 16 Nisan'a kadar bu konu epeyce tartışılacağa ve konuşulacağa benziyor. Herkes genel olarak fikrini sandığa yansıtacak. Bizlerde iyi olanla daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz inşallah.

Sağlıcakla kalın, bereketli günler!