Küçük yaşlarda dedemin sayesinde tanışmıştım Konyaspor ile. Stadyumun önüne gelir dedemi bulur onun emanet ettiği abilerimiz ile maçlara girerdik. O dönemler taraftar olgusu şimdi oluşan tablodan bir hayli uzaktı. Tamamıyla piknik havasında geçen maçlara tanık olurduk. Taraftar eline aldığı poşet dolusu çekirdeğini maç sonuna kadar yer son dakika da suyunu içer hanımını pazardan alıp eve giderdi. Gel zaman git zaman bu olgu yerini çağdaşlaşan taraftar projelerine bıraktı. Okullarda oluşan topluluklar bir araya gelerek birlikte hareket etmeye başladı. Devamında küçük yaşta çocuklar tribün kültürünün bir parçası haline geldi. Her ne kadar geçmiş dönemlerde bu oluşuma Konyaspor taraftarları olarak ayak uyduramadıysak da bir yerinden tutarak yolumuza devam ettik. Yaşımız biraz ilerledikten sonra İbrahim Apalı ile tanıştık. Hakikatten abilik yapmaktan kendini esirgemeyen birisi. Sadece maç için değil maçtan sonra ki hayatında da çevresinde bulunanlara yardım eden bir kişiliğe sahip. İşte o zamanlar bu günlerin temeli atılmaya başlamıştı. Hakemlik, Spor İl Müdürlüğü derken bu oluşumdan uzaklaştık. Uzaklaştıkça gözlerimizle dışardan bu büyüyüşe her geçen zaman hayranlıkla tanıklık ettik. Yine her zaman olduğu gibi irtibatımızı kopartmadık ama o güzel taraftar grubu Nalçacılılar'ın içerisinde olamadık. Evet, her büyük taraftar kültürünün alt yapısı olan Nalçacılılar grubundan bahsediyorum. Milli takımla kendisini ispatlayan, taraftarlık nedir herkese öğreten gruptan.

*****

Şimdi son zamanlarda hepinizin de bilgisi olan yeni bir proje ile dünyaya örnek olmaya hazırlanıyorlar. Sertifikalı taraftar projesi ile adından bahsettiren Nalçacılılar ne kadar güzel işlere imza attıklarını bizlere bir kez daha gösterdi. Taraftarlık nedir, neyi gerektirir hepsini bir ders niteliğinde bizlere anlatacaklar. Sadece gençler değil bizlerde bu sayede yanlış bildiklerimizi öğreneceğiz. Dünya'da bir ilk olma özelliğini taşıyan bu proje Selçuk Üniversite'si ile ortaklaşa düzenlenecek. Bu sayede taraftarlar sporda şiddetin önlenmesi, öfke kontrolü ve fair play gibi konularda eğitim alacaklar. Gelecek nesillere daha kaliteli taraftarlar yetiştirmek adına önemli olan bu proje her anlamda alkışı ve desteği hak ediyor. Eğitimlerin verdiği ışık sadece taraftarlık açısından değil günlük hayatta da katkı sağlayacağa benziyor. Düzenli olarak devam edecek olan bu projede taraftarlarımıza sporu a'dan z'ye izah edecek her unsur anlatılacak. Artık meşalelerin yerini altın bir bilezik olacak sertifikalar alacak. Tüm bu oluşumların ve taraftarlık açısından örnek hareketlerin güzide gruptan Nalçacılılar'dan çıkması hakikatten beni gururlandı. Bu gururu ve örnek projeyi sizler ile paylaşmak her defasında bunu size hatırlatmak boynumuzun borcu olarak düşünüyorum. Başta tribünlere ve genç nesillere emek harcayan İbrahim Apalı, Selçuk Üniversitesi'nin değerli hocalarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Konya her anlamıyla örnek olmaya devam ettikçe bizim gururumuz bir parça daha her geçen gün artarak devam edecek.
Her ne kadar bazı kesimler halen her konuda olduğu gibi Konya taraftarını eleştirmeye devam etse de bu örnek proje ve eşsiz destek herkesin durup bir kez daha enine boyuna düşünmesine bir vesile olacaktır. Aslında bu güzel hareketleri görmemezlikten gelenlere de hak vermek lazım kıskanmak bazen kötüdür!