Kurulduğu günden bu yana projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP); Selçuklu ilçesinde öğrenim gören okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik faaliyetleriyle öğrencilerin hayallerini genişleterek gerçekleştirmelerine imkan tanıyor.  SEDEP kapsamında faaliyete geçen atölyelerden biri olan Sanat ve Tasarım Atölyesi de, Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde eğitimlere devam ediyor. Farklı alanlarda eğitimlerin yer aldığı Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde çini ve seramik, ahşap ve metal, kağıt katlama ve resim, robotik kodlama ve inovasyon atölyeleri bulunuyor.

Img 9828 Kopya

ÖZEL ÖĞRENCİLER VE YETİŞKİNLER DE YARARLANABİLİYOR

Çocukların hayal dünyasını genişletirken yeteneklerini keşfederek geliştirmelerini sağlayan Selçuklu Belediyesi, Sanat ve Tasarım Atölyesi’ndeki çalışmalarıyla öğrencilerin her zaman yanında olduğunu bir kez daha gösteriyor. Sanata dair birçok faaliyetin bir arada sunulduğu atölyelerde sanata dair her türlü bilgi yer alırken, öğrencilerin gerekli beceri ve davranışlarının şekillenmesine yardımcı oluyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin okulları aracılığıyla servislerle gelip eğitim alabiliyor. Akşam saatlerinde yetişkinlerin de yararlanabildiği atölyelerden özel çocuklar da öğretmenleri eşliğiyle tamamen ücretsiz olarak eğitim alabiliyor. Dezavantajlı öğrencilerin diğer öğrencilerle birlikte çalışarak proje tasarımı ve uygulaması ile üretim imkânına kavuşturulan eğitimlerle sanat ve tasarım konusunda yetkinliklerini artırırken sosyal alanlardaki becerilere de katkı sağlıyor.

Başkan3-1

Küresel şeytanlar estetiğe özendiriyor! Küresel şeytanlar estetiğe özendiriyor!

TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN NESİLLER GELİYOR

Öğrencilerin el beceri be yeteneklerinin sergilenmesine yardımcı olan atölye, aynı zamanda görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli bireylerin de topluma dahil edilerek onların gündelik yaşamdaki özgüvenlerini kazanmaları adına oldukça önemli bir görevi de yerine getiriyor. Öğrencilerin sosyal gelişim açısından; paylaşma ve işbirliği yapma, sözel iletişim kurma, gruba uyum sağlama becerilerinin gelişmesi ile zihinsel gelişim ve psiko-motor gelişimlerine katkı sunulan atölye etkinliklerinde problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme, etkili iletişim becerileri geliştirilerek tüketen değil, üreten bireylerin yetiştirilmesine zemin hazırlanıyor.

Başkan4-2

 EĞİTİMDE MARKA!

Çağın gerekliliği teknolojiyi yakından takip eden ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen bireylerin kodlama, robot yapma, drone kullanımı ve 3d modelleme gibi birçok alanda kendini geliştirebileceği alanları içeren robotik kodlama ve inovasyon atölyelerinde bilişime yönelik dersler de bulunmakta. Birçok öğrenci ve yetişkinin ücretsiz olarak yararlanabildiği atölyeler, Selçuklu’yu eğitim konusunda marka haline getiriyor. Selçuklu’da farklı yerlerde tüm ilçe sakinlerinin yararlanabileceği eğitimlerle çocuk ve gençler yetenekleri kapsamında eğilim göstererek kendilerini geliştirirken, yetişkinler de iş ve özel hayatın dışında kendilerine zaman ayırarak spor ve sosyal faaliyetlerden yararlanarak yeni bilgi ve keşiflere kapı aralıyor.

06105304 F5Bd879B 94D6 44E2 95B4 D068Cae9554E

PROJE, ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Okul dışı öğrenme ortamlarında marka projelerden biri haline gelen ve sanatla öğrencileri buluşturan Sanat ve Tasarım Atölyesi, kendine özgün niteliğiyle Türkiye’de örnek bir proje olarak eğitimlerine devam ediyor. 2019 yılından bu yana başarı ile uygulanan SETAP programı ile ödüle de layık görülen Selçuklu Belediyesi, ‘Sing Of the City Awards’ 2023 Proje yarışmasında ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülüne layık görüldü. Zenginleştirilmiş içeriğiyle öğrencilerin hayal dünyalarını genişletirken renklendiren birçok sanatsal alanda eğitim veren Sanat ve Tasarım Atölyesi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda geleceğin donanımlı nesillerini yetiştirme yolunda katkı sağlamaya devam ediyor.

Img 9842 Kopya

HACER CEYLAN

Editör: Birkan Bakay