Tayyar Yıldırım, Kontv’de yayın hayatına yeni başlayan ve jüri üyeliğini yaptığı  ‘Şiirler Yarışıyor’ programı hakkında bilgi vererek günümüzde televizyonda yayımlanan ve Türk kültürüne aykırı olan programlar karşısında böyle bir projenin ortaya çıktığını anlattı. Program ise kısa sürede büyük beğeni topladı. Sosyal ve kültürel olarak ekranlara renk katan şiir programı 7’den 70’e herkes tarafından ilgi ile takip ediliyor

3-6 geniiş

ŞİİRLERİ YARIŞTIRMAK AKLIMIZA GELDİ

Yıldırım, Şiirler Yarışıyor programının başlama sürecinden bahsederek kazanan yarışmacılara ödüller verildiğini de söyledi. Yıldırım, “Araştırmacı Şair Yazar Salih Sedat Ersöz bize şiirleri yarıştırma fikrini söylemişti. Dolayısıyla televizyonda kültürümüze uygun olmayan birçok program olduğu için bu fikir bize çok güzel geldi ve kabul ettik. Kontv’ye gittik. Programın detaylarını anlatınca onlar da kabul etti. 22 Ekim 2023 tarihinde ilk programımızı yaptık. Her Cuma günü saat 20.45’te ‘Şiirler Yarışıyor’ programımız canlı olarak yayımlanıyor ve şiirler okunuyor. Stüdyoya gelemeyen şairlerimizi ise yayına online olarak bağlıyoruz. Çeyrek altın, yarım altın olarak ödüllerimiz de yer alıyor. Biz şairleri değil de şiirleri ödüllendiriyoruz. Jüride; Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Prof. Dr. Sinan Gönen, Salih Sedat Ersöz ve ben bulunuyoruz. Bunun yanında her hafta misafir jüri üyesi oluyor” diye konuştu.

3-8-84

Gelecek, mühendislerin elinde! Gelecek, mühendislerin elinde!

KİTABIN, GAZETENİN KOKUSUNU ALARAK OKUMAK BİR BAŞKA…

İnsanların kendi kültüründen, şiirden, yazmaktan uzaklaştığını dile getiren Yıldırım, bunun en temel sebebinin telefon olduğunu öne sürdü. İletişimin çok kolaylaşmasıyla bilgiye rahat ulaşarak telefondan her şeyi öğrenebilmenin artık mümkün olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerine son olarak şunları ekledi: “Bütün bu sebeplerden dolayı gençler, kitap okumaya ve yazmaya ilgi göstermiyor. Halbuki öyle olmamalı. Çünkü bir gazetenin ve kitabın kağıt kokusu olmayınca, elinde hissetmeyince insanın içine okumak sinmez. Dolayısıyla internetin ve sosyal medyanın, okuma-yazma alışkanlıklarını körelttiğini düşünüyorum. Bunun yanında okuyan, yazan ve düşünen gençler de var. Tam anlamıyla karamsar olmak için henüz erken.”

3-9-76

3-10-59

TUBA KAYA

Editör: Birkan Bakay