Mobil hayatın artmasıyla, uçak yolculuğunun kaçınılmaz olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu mobil hayata çocuklarımız da doğduğu andan itibaren dahil oluyorlar ister istemez. Şayet çocuğunuzla uçak yolculuğuna niyetlendiyseniz hazırlıklarınızı titizlikle yapmalısınız. Hazırlıklarınızı yaparken murphy kanunlarını hatırlamanızı tavsiye ederim Yolculukta beklemediğiniz, çocuğunuzun rutini olmayan birçok vaka ile karşılaşmanız mümkün olabilir:) fazlaca bez kirletmek, kusma, kıyafetini ıslatma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz, ama bu sizi tedirgin etmesin, sadece el çantanızdaki yedek bez, kıyafet ve ıslak mendil miktarını artırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca çocuğunuzun yolculukta yiyebileceği gıdaları, uzun uçuşlarda canının sıkılmaması için en sevdiği oyuncakları ya da oturarak oynayabileceği oyun hamuru, boyama kitabı ve boyama kalemi gibi materyalleri yanınıza alabilirseniz, elinizden gelen önlemleri almış olursunuz. 

Sağlık açısından uçak yolculuğunda en önemli sorun kulaklarda oluyor maalesef. Yaptığınız uçak yolculuklarında iniş ve kalkışlarda sürekli ağlayan çocuklara şahit olmuşunuzdur mutlaka. İniş ve kalkışlarda bebeğiniz anne sütü alıyorsa mutlaka emzirin ki yutkunma hareketiyle kulaklarındaki ağrıyı azaltabilesiniz. Büyük çocuklarda ise sıvı tüketimine özen gösterin, özellikle uzun yolculuklarda vücutlarının susuz kalmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca uçaklar hava sirkülasyonun az olduğu kapalı ortamlar olduğu için maalesef mikropların ve virütik hastalıkların yayılması çok hızlı olabiliyor. Bu sebeple uçağa binmeden 3-4 gün önce bağışıklık güçlendirici besin takviyeleri ile çocuğunuzu destekleyebilirsiniz. 

Bir de son olarak şunu söylemek isterim, şayet çocuğunuz yoksa bile lütfen uçakta bebeğini susturamayan annelere rahatsız edici bakışlar atmayın, ona yardım etmeye çalışın, güleryüzlü, anlayışlı davranın ki anne de rahatlasın.  İnanın o anne de asla istemez bebeğinin ağlamasını, ve elinden geleni yapıyordur zaten onu susturmak ve yolcuları rahatsız etmemek için. 

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..