Konyaspor ligin ilk iki haftasında, geçtiğimiz sene olduğu gibi 2 puanla başladı. İlk maçın dışarı olması, ikinci hafta Beşiktaş ile oynamak ne kadar handikap gibi gözükse de çok fazla hasar almadan çıktığımızı düşünüyorum.

***

İlk hafta Çaykur Rizespor maçında takımın henüz hazır olmadığı çok açık ortadaydı. Bu rağmen ikinci yarının başındaki 10-15 dakikalık iyi oynama süresinde Konyaspor golü buldu. Bu kadar kısa süre iyi oynayan Konyaspor son dakikalara kadar oyunu önde götürdü. Kalesinde pozisyonlar görmesine rağmen sağlam defansı ile maçı kazanabilirdi. Son dakikalarda gelen gol öncesinde Rizesporlu oyuncunun elle oynamasını da göz önünde bulundurursak, ilk hafta deplasmanda oynanan maç için iyi bir sonuç diyebiliriz.

***

İkinci hafta Beşiktaş maçında Konyaspor, geçtiğimiz sene oynadığı oyuna bir adım daha yaklaşmıştı sanki. Tabi bunda içeride oynamanın ve 30 bine takın taraftarın da etkisi vardı. Amir'in genç olması, Volkan'ın geriye daha yakın oynaması, Holmen, Meha ve Traore'nin yokluğunda Ali Çamdalı'nın yükünü biraz daha arttırmış gibiydi. Buna rağmen Skubic'e attığı pas ikinci haftanın en güzel olayıydı diyebilirim. 

Geçen senenin şampiyonu karşısında Konyaspor, yine lig üçüncüsüne yakışır bir top oynadı. Ezilmedi, ezdi. Galibiyeti kaçıran taraf oldu. Belki Cüneyt Çakır ilk yarıda Necip'in Bajic'e yaptığını doğru değerlendirse sonuç farklı olabilirdi. Bu arada Necip ve Bajic demişken, Tolga Zengin'e değinmemek olmaz. Bizim yıllardır ağır kişiliği ile tanıdığımız Tolga, İstanbul takımında oynamanın 'hafifliğini' geç de olsa geçirmiş üstüne. Oralara giden değişiyor, bu böyledir değişmez.

Konyaspor'un yeni transferi Hora ilk kez Konya'da taraftarın önüne çıktı. İlk geldiğinde, “Daha önce böyle bir taraftara karşı oynamamıştım” demişti. Konyaspor'da yeni olmasının da heyecanı ile tam verimli olamadı. Ama ortaya koyduğu görüntü önümüzdeki haftalar için güzel mesajlar verdi. Konyaspor'un 'koşan' futboluna ayak uydurduğu zaman faydalı olacaktır. 

***

Konyaspor, Beşiktaş maçında ilk haftaya göre daha iyi olsa da tam olarak hazır değil. Aykut Kocaman'ın da dediği gibi 6. – 7. haftayı bulabilir. Milli aranın olması bu sürenin en aza indirilmesinde etkili olacak. Antalyaspor maçı ile takımın daha oturmuş bir hal almasını bekliyorum. Tabi bu maçın ardından Shakhtar Donetsk maçı var. Direkt olarak gruplarda oynadığımız için seviniyoruz ama henüz takım tam anlamıyla hazır olmadan bu maça çıkacak. Burada yine en büyük görev taraftara düşecek. İlk kez Avrupa Ligi maçı oynayacak Konyaspor'un heyecanını yenebilmesi için, müthiş bir atmosfer oluşturulması gerekiyor. Keşke bu maçı birkaç hafta sonra oynayabilseydik!

***

Çok kısa Milli takım hakkında konuşmam gerek. Milli ara verildi, 2018 Dünya Kupası Elemeleri için hazırlıklar başladı. Rusya ile özel maç yapılacak. Tabi her zaman olduğu gibi Konyaspor'da oyuncu yok. Takımımızdan hak edip milli takıma gidemeyen oyuncuları düşünce üzülüyorum, kızıyorum, sinirleniyorum. Ama sonra milli takıma seçilip 'o' ekip ile çalışmadıkları için de çok mutlu oluyorum. Bizim oyuncularımız sistemle çalışıyor, gazla değil. Gerek yok.