Telefonuma gelen bir bildirime tıklıyorum. Bu bildirim öyle heyecanlandırıyor ki beni, ilk kez telefonumun ekranından kitap kokusu alıyorum. Çoktur kitaplarla konuştuğum. Fakat ilk kez bir kütüphanenin bana konuştuğunu, bazı şeyleri anlat anlat bitiremediğine şahit oluyorum. Ayak basmadan havasını tattığım, cazibesine kapıldığım mekânlara bir yenisi daha ekleniyor. Fiziken orada değilim belki, ama bu kez ruhum tebdil-i mekânda... Raf raf ilmin, basamak basamak yükselen irfânın böylesine birleştiği devâsâ bir kütüphanenin tam ortasında...Gözlerim ekrana, ruhum etrafa bakakalırken gururu tüm yüreğimle yaşıyorum. 
"Millet..." diyor Cumhurbaşkanı. "İnşallah, gençlerimiz Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde hakiki bir dost olan kitapla bağlarını güçlendireceklerdir." diyor. Ve "Milletin Adamı" millete hizmetin en güzel örneğini bir kez daha gerçekleştirirken bir genç olarak ben bu güzel nasihâtin muhatabı olmaktan ve bu güzel milletin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. 
Birden aklıma geliyor; bir heykelin üzerine örtü atıp, sonra onu "Cee!" diye açmayı hizmet bilenler de var bu ülkede. 
7 gün 24 saat, 5000 kişiye hizmet verebilecek kapasitede 201 kilometre uzunluğundaki raflarda milyonlarca kaynağı barındıran, çalışma alanları ve salonlarıyla binlerce metrekare alana sahip olan devâsâ bir kütüphaneyi 4 yıl gibi kısa bir sürede hazırlayıp halkın hizmetine sunanların varlığına hamd ediyorum. 
Diyorum ki "Ne ara yahu? Ne ara halledebildiniz bunca şeyi? Sağdan soldan saldırdıkları yetmezmiş gibi içinden de saldıran hainlerin olduğu memlekette, tüm bu hengâmede, nasıl bir hizmet aşkı sizinkisi?"
Sonra hakikâti hatırlıyorum; 
Rabbim sen her şeye kâdirsin. Senin yolunda samimiyetle yürüyene ihsan edersin. Senin için yola çıkana verdiğin bu asil güç ve aziz sabır, nelerin nelerin üstesinden gelir. 
Başımı kaldırıp kütüphanenin kubbesine işlenmiş ayet-i kerime ile pekiştiriyorum bu hakikâti: "O, kalemle yazmayı öğretendir. İnsana bilmediğini öğretendir."
İçerideki tüm ilim kubbede yazılı olan irfâna ulaşmak için. Hissediyorum ve görüyorum, bu gâyeyi taşıyan birileri var. Sen onlara yâr ol, yardımcı ol Allah'ım. Sen onları ve bizleri senin yolundan ayırma Allah'ım.