Ülkemiz üzerinde gezen kara bulutlar nedeniyle gündemde olması umulan birçok konu geri planda kaldı.

Terör olaylarıo kadar ciddi boyutlara ulaştı ki, artık başka şey düşünmez, başka konu konuşamaz olduk. Bu ciddiyet yazık ki, beraberinde normalleşmeyi de getirdi.

Çok değil, bundan 3-5 sene öncesine kadar bir yerden şehit haberi geldiğinde Türkiye ayağa kalkar, şehidin yası tutulurdu.

Şimdi ise bir elin parmak sayısını geçmediği sürece şehit haberleri kamuoyunda büyük karşılık bulmuyor.

Beterin beteri var. Allah beterinden esirgesin. Dua etmekten, teröristlere hiçbir şey yapamazsak da kalben buğuz etmekten başka çaremiz yok.

Böylesi bir süreçte AK Parti Olağan Kongresi'ni yaptı. Parti içerisindeki ağır taşların yeri değişti. İsimler üzerinde çok fazla durmaya lüzum yok. Bunlar yazıldı çizildi.

Şimdi önümüzde terör kadar acımasız, zalim, gaddar ve acıtıcı olmasa da ülkemizin geleceği için önemli olan, zorlu bir süreç daha var.

Her gün adım adım yaklaştığımız 1 Kasım'a giden yolun ta kendisi bu zorluk...

Seçimden yeni çıkmış, son 2 yılını sürekli bir şeyleri seçmekle geçirmiş, meşguliyetinin merkezine seçimi oturtmuş olan bir Türkiye için bu seçim de en az diğer seçimler kadar zor olacak.

Bu süreçte ülkenin menfaatleri doğrultusunda daha temkinli ve kendinden daha emin adımlar atmak istiyor partilerin hepsi. En azından biz ülke menfaatlerinin göz önünde bulundurulduğunu umuyoruz.

Konya özelinde bakacak olursak olaya, her ne kadar üzerimizdeki kara bulutlar nedeniyle ötelenmiş ve sığ görüşlerle üzerinde durulmuş olsa da siyasetin baş aktörlerinden olan Konya şehri, yine siyasi kimliği ile öne çıkacak gibi duruyor.

Bu süreçte AK Parti'nin Saadet Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağı tartışılan konular arasında.

Diğer taraftan AK Parti'nin Konya'da milliyetçi kanada daha yakın tavır sergilediği de gözlenebiliyor.

Ancak, kilit isimler var. AK Parti camiası içinde olmayan, milliyetçi kanatta yer almayan ama etkili ve bitirici olan isimler bunlar.

Aynı ekolden diyebileceğimiz bir ismi örnek verelim. LÜTFİ YALMAN...

Kulislerde konuşulan, partilere yakın isimler tarafından da üstünkörü doğrulanan bilgiye göre daha önce Milli Görüş partileri içerisinde uzun yıllar milletvekilliği yapmış, şu an her ne kadar aktif siyasetten uzak duruyor olsa da adı hafızalardan silinmemiş, hinterlandı oldukça geniş, özellikle gençleri ateşleyebilecek, teşkilatçı kişiliği ile bilinen, yılların verdiği tecrübeyle başarılı olacağına inanılan bir isim Lütfi Yalman.

Konya'dan Ankara'ya giden ve aralarında Veysel Candan ile Mustafa Özkafa'nın da bulunduğu 3 ismin başını çekiyor Lütfi Yalman...

Bir ittifak söz konusu olursa, Saadet Partisi ittifak içerisinde Konya'dan milletvekili adayı olarak gösterilmek üzere bu üç isim üzerinde istişare edecek. Bu isimler arasında ise az önce de bahsettiğim gibi Lütfi Yalman, diğerlerine göre birkaç adım daha önde duruyor.

Önümüzde uzun bir zaman dilimi yok. Hızlandırılmış bir seçim atmosferinin tam da ortasındayız. Bu nedenle çok fazla da üzerinde tartışılacak kadar vakit yok.

Bugün yarın neyin ne olacağı belli olur.

ŞayetAK Parti, Saadet Partisi'nin görünürde yüzde 1,5 ancak böylesi bir ittifak halinde kararsızlar ve etrafındakilerle birlikte yüzde 5'i zorlayan oy potansiyelini değerlendirmek isterse;

ŞayetAK Parti ile Saadet Partisi arasında milletvekili sayısı üzerinden yapılan pazarlıkta uzlaşma noktasına varılırsa;

Şayet AK Parti 5 milletvekili, Saadet Partisi 20 milletvekili derken, duyumlarımıza göre Recai Kutan araya girmiş ve 13 milletvekili üzerinde ön mutabakat sağlanmışsa;

Şayet, bu 13 milletvekili için daha önce belirlenen kilit şehitler Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Ankara ve Konya'ysa;

Şayet, geçim pazarlığa girmezse de böylesi bir ortamda devletçi bir anlayışla hareket edilerek, milletin kalbine dokunacak isimlerin listelerde daha çok yer bulması düşünülüyorsa;

Milli Görüş'ün kabiliyetli isimlerinden, Rahmetli Erbakan Hoca'nın yetiştirdiği siyasetçilerden olan Lütfi Yalman, Konya'dan gösterilebilecek en mantıklı ve en doğru karar gibi duruyor.