Türkiye'de bir Konya var...

Anadolu'nun tam da orta yerinde...

Başkentin güneyinde...

Kendisi de başkent olan bir Konya...

Şimdiye kadar Konya hep itildi, kasap kedisi gibi muştalandı, geri plana atıldı... Öyle dönemler geldi ki, Konya hak etmediği hakaretlere, yalan yanlış sözlere, laf kalabalıklarına, aslı astarı olmayan iddialara maruz kaldı.

Olmayanı olmuş gibi gösterme çabası içinde olanların Konya ile ilgili alıp veremedikleri neydi?

Bir taraftan bunu sorgularken, diğer taraftan da Konya'nın ekonomi, spor, siyaset, sosyal düzen, eğitim, kültür gibi pek çok alanda kıskandıracak nitelikte adımlar attığını da görüyoruz.

Siyasetin ezelden beri en merkezi şehirlerinden, belirleyici unsurlarından biri olan Konya, şimdi bir Başbakan şehri olmanın gururunu haklı olarak ve hakkıyla yaşıyor.

Her adımda tarihe yolculuk yaptıran, her sokağında buram buram kültür kokan bir şehir olan Konya, artık hak ettiği İslam Şehirleri Kültür Başkenti de oldu...

Ekonomi alanında da bir Konya markası oluştu. Yan sanayinin merkezi, dökümcülüğün merkezi, ayakkabı üretiminin merkezi, tarımın başkenti Konya diye hitap edilen Konya, şimdilerde yeni Marmara olabilmek için kendinden emin adımlarla ilerliyor.

Anadolu'nun orta yerinde dedik. Ulaşım açısından da merkezi bir şehir olan Konya, kara ve demiryolu ağındaki etkinliğini havayolu ulaşımında da sağlayabilirse ne âlâ...

İçinde yaşadığımız için birçok avantajının farkına varamadığımız Konya, içinde yaşıyor olmamıza rağmen spor alanında da kendisini hissettirir nitelikte büyük adımlar atıyor.

Bir stadyum muydu Torku Konyaspor'u bu kadar başarılı konuma getiren? Kartalı yükseklerden uçuran bir yuva mıydı?

Olamaz elbet...

Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu, Torku Konyaspor için büyük bir avantajdı. Konya gibi bir şehre de böylesi bir stadyum yakışırdı. Ancak bu stadyumun içini doldurup, yüksek sesle haykırabilmek de önemliydi.

Bunu yapabilen, Konya'nın ve Konyalının gür sesini spor alanında daha yüksek sesle haykıran ve tüm dünyaya 'Türkiye'de bir Konya varmış' dedirtebilen taraftara da ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.

Biz ediyoruz, destekliyoruz. Torku Konyaspor'un dün hayal dahi edemediği başarıları elde etmesinde; İstanbul'u ve dört büyükler olarak nitelendirilen takımları ipe dizmek öyle kolay olmadı.

Bir puzzlenin parçalarını tamamlamak gibiydi bu iş. Bütün parçalar biraraya geldiğinde ortaya seyrine doyum olmayan bir görsel şölen çıktı.

Torku Konyaspor, geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası maçında evinde ağırladığı Beşiktaş'ı yenerek yarı finalist oldu.

Ardından yine korkulan ve ligin enlerinden diyebileceğimiz Trabzonspor'u kartalın yuvası bekliyordu.

Onları da bir Konyalı hoşgörüsü ve misafirperverliği ile ağırladık. Ama mağlup bir şekilde gönderdik.

Maçın akşamında spor kanallarını gezip, kim ne diyor diye şöyle bir baktım da. Onca başarısına rağmen, 2016 yılı girdi gireli hiç yenilmemesine rağmen Torku Konyaspor üzerinden değil de rakipler üzerinden kurgulanıyor yorumlar.

Yaygın medyanın yorumcuları da artık Torku Konyaspor'u görse iyi olacak. Torku Konyaspor'un ve şanlı Konya taraftarının yaygın medyadaki yorumcuların dilinde var olabilmesi için ne yapması gerekiyor, bilemiyorum açıkçası...