2000’li yıllardan sonra, yani benim Konyaspor’un maçlarına gitmeye başladığım dönemde, şehirde Konyaspor maçının oynanması dışında takımla alakalı bir şeyler bulmak çok zordu. Sadece o dönem maçlara gidenler münferit olarak yapmaya çalışıyordu. Konyaspor’a ait ürün bile yoktu belki de. Sadece önemli maçlardan önce şehirde tur atan yeşil beyaz otobüs…

Konyaspor ilgili bir şey bilmediğimiz için başka takımlara tutmaya zorlandık belki de. Çocuk, babasından veya bir büyüğünden Konyaspor’u öğrenmediyse şehrinin takımını tutması çok zordu. O dönemin çocukları başka takımlar tutarak büyüdü. Konyaspor’u bilenler ise iki takımlı oldu. 

Bu düzen Konyaspor yeni stadyuma geçmesine kadar devam etti. Yeni stadyum, birçok yenilikle beraber aidiyet hissi de getirdi. Eski dönemlerde yapılmış hatalar en aza indi. Daha önce iki takım ile büyüyenlerin ve tam tercih yapma döneminde olanların Konyaspor’u seçmesinde en büyük etken, yakalanan başarı oldu. Bu artışla birlikte yeni nesilin Konyasporlu olması için, bu takımı gerçekten sevenler bir seferberlik başlattı.

Konyaspor Kulübü, bu çalışmaya biraz gecikmiş olsa da katılmayı başardı. Miniklerin Konyaspor’u sevmesi, desteklemesi ve Konyaspor ile mutlu olabilmeleri için önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

Sadece yaşanan son olaydan bahsetmek gerekirse, birçok minik Konyasporlu ailesi birlikte yaklaşık 2 bin kilometre Rize’ye giderek Konyaspor’a destek verdi. Eskinden iç saha maçında bile gidilmeyen bu takımın artık deplasmanda bile tribünleri boş kalmıyor.

Bu minik taraftarların Rize’ye gidip gelmesine Konyaspor Kulübü de kayıtsız kalmadı. Onları kulüpte ve tesislerde ağırladı. Futbolcular ile bir araya getirdi. Konyaspor forması hediye etti. Konyasporlu çocuklar bu güzel anıyı ömür boyu unutmayacak. Konyaspor’u kalplerinde taşıyacak. 

Sezon başından beri yapılan çalışmaları takip ediyorum. Bu kulüp yaşadıkça taraftarın isteği bitmeyecek, bitmemesi de gerekiyor. Ama Konyaspor Kulübü gerekli adımları atmaya başladı. Eleştirilmesi gereken noktalar da var illa ki. Onlar inşallah kısa sürede ele alınır. Konyasporlu bir neslin yetişmesinde emeği olan herkese teşekkürler, emeğine sağlık.