Konya... Belde-i Muhayyere… Kadim bir şehir…
Selçuklu’ya başkentlik etmiş, toprakları Haçlı Orduları’na mezar olmuş, Miryokefalon Zaferi ile Anadolu’nun ilelebet Türk ve Müslüman yurdu olacağını ispatlamış, cihan devleti Osmanlı’nın kurulması için vesile olmuş şerefli, onurlu bir şehir…
Onun için Konya’yı konuşmak, anlatmak kolay olmadığı gibi eleştirirken, yererken de saygıyı ve ölçüyü elden bırakmamak gerekir…
Lakin birileri popüler olma adına ölçüyü kaçırıyor, hadsizce yazıyor… Birilerine yaranma, belli çevreler tarafından alkışlanma, gündemde kalma hevesiyle Konya’ya saldırmak, şerefle dolu ismini terör örgütleriyle birleştirmeye kalkmak nasıl bir ruh halidir?
***
Son günlerde Konyaspor Kulüp Başkanlığından istifa eden Ahmet Şan’la ilgili ByLock soruşturması ve FETÖ iddiaları herkesin malumu… Ama bu kişisel bir olay… 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından binlerce kişi benzer soruşturmaları geçirdi… Ancak Ahmet Şan’ın üzerinden Konya’yı FETÖ’nün merkezi gibi göstermek çok çirkin bir davranış!
Kendisine Gazeteci-Yazar denilen Nedim Şener çıkıyor, “PENSİLKONYA” diye bir yazı yazıyor.
Yazısının içeriği kendisinin görüşü, iddiaları ama kullandığı başlık Konya’ya saygısızlıktır.
FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’yı Konya’yla bütünleştirmek kabul edilir değildir. Kadim bir şehre yapılmış saygısızca bir ifadedir!...
Konya’nın 15 Temmuz akşamında duruşu ortadadır. Demokrasi meydanını hiç terk etmeden, normal bir elektrik kesintisinde dahi elinde bayrak sokaklara inen vatansever, kahraman insanlarının olduğu Konya’ya, “PensilKonya” yakıştırmasını yapmak vicdansızlıktır!
Bu ifadeyi hiçbir Konyalının kabul etmesi, içine sindirmesi de mümkün değildir.
***
Benim derdim Ahmet Şan filan değil! Onlar gelir geçir ama Konya kalıcı. Maneviyatıyla, tarihiyle bu şehir sahipsiz değil. Hiç kimsenin Konya’yı aşağılamak haddi değildir ve olmamalıdır.
Her defasında övünerek ismini ifade ettiğimiz şehrimizi savunmak, onur ve şerefini korumak ecdada karşı görevimizdir.
Bu şehir sahipsiz değil derken işte bu noktada Konya milletvekillerine, Konya Barosu’na, yerel yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor.
Konya ismini terör örgütünün merkeziymiş gibi özdeşleştirmeye kalkanlara karşı suç duyurusunda bulunulmalı, sosyal medyadan, yazılı ve görsel basında tepkiler ortaya konulmalı…
Bu noktada eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun, “Konya’yı hedef alanlar kripto FETÖ’cüler ve 28 Şubat zihniyetinin uzantılarıdır. Hiç kimse Konya’nın adını tahrif ederek, yazısına başlık atarak, birtakım terör örgütünün mekanlarıyla Konya’yı özdeşleştirme çabası içerisine girerek, Konya’nın onuruyla oynayamaz” sözleri önemlidir.
Sayın Davutoğlu’na ifadeleri için teşekkür ediyorum ve “Sapkın ideolojiler hiçbir zaman Konya’ya girememiştir. Hiç kimse Konya’nın başını önüne eğdiremez” sözleri için de kutluyorum.
Türkiye, tüm şehirleri ile mukaddes bir vatandır. Bu vatanda yaşayan herkes bu bilinçle hareket etmeli, yazacağını yazmalı, düşüncesini söylemeli.
***
Yalnız burada konuya bir parantez açmak gerekirse Konya’ya saldırıların altında yatan asıl neden dik duruşumuzdur.
Anadolu’yu yurt yaptığımızdan bugüne Konya, Hakk’ın yanında, adaletin yanında olmuştur. Gaflet ve dalalete kapılmamış Hilal’in yanında Haç ile mücadele etmiştir.
Fakat Konya’nın bu duruşunu içine sindiremeyen güruh 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta irtica safsatalarıyla, “yobaz, örümcek kafalı” ifadeleriyle saldırıya geçmiş ama kadim şehir; fikri, vicdanı hür bir şekilde maneviyatını çiğnetmemiştir.
İşte bu durum vesayetçi dediğimiz güruhu çileden çıkartmakta ve her defasında Konya’yı nasıl aşağılayabiliriz, onurunu zedeleyebiliriz düşüncesindedir.
Onun için son aylarda Konya’ya yapılan saldırıların nedeni Konyaspor’un başarıları değil, şehrin 16 Nisan referandumunda FETÖ hainlerine karşı yüzde 73 EVET tokadını atmasıdır.
EVET’i sindiremeyenlerin saldırısıdır yaşadıklarımız.
15 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde FETÖ dahil terör örgütleri ile seçim ittifakı içine girenler bugün Konya’yı FETÖ ile itham etmenin arayışı içinde.
Pensilvanya’ya göz kırpanları bu millet unutmadı ve unutmayacak. Bugün için anti FETÖcü gözükmeleri bir şey değiştirmiyor.
Bu asil Türk Milleti her şeyi affeder ama hainliği asla.
Selçuklu’nun Payitahtı Kadim Konya, hiçbir terör örgütünün mekanı olmadı ve olmayacaktır. İktidar olma veya iktidarı yıpratma uğruna terör örgütleriyle kol kola gezenler, teröristlere selam gönderenler, göz kırpanlar dönüp aynaya baksın.
Sayın Davutoğlu’nun ifadesiyle, Konya’yı hedef alanlar kripto FETÖ’cüler ve 28 Şubat zihniyetinin uzantılarıdır.
Bunu biliyoruz ve başımızı dün olduğu gibi bugün de eğmiyoruz ve hiçbir zaman da eğmeyeceğiz.
Geçmişini, milli ruhunu, maneviyatını bilmeden Konya’ya saldıranlar şunu hiçbir zaman unutmasın; medeniyetlere ev sahipliği yapmış, şeref ve onur timsali bu şehir size büyük gelir. Sizler ancak bu büyüklüğün altına ezilirsiniz her zaman olduğu gibi!...