Fetullah Gülen, bir piyon! Fetullah Gülen, bir piyon!

Gazeteci-Yazar Mürsel Çetin’in kaleme aldığı ‘Yaşanmışlığın Zarafetli Tanıkları Kadın Gazeteciler’ kitabı yayınlandı. İlk Türk Kadın Gazeteci Selma Rıza’nın hayatının anlatılmasıyla giriş yapılan kitapta, kadın gazetecilerin anılarından kesitler sunuldu ve sahada görev yapmış 23 isme yer verildi. Mürsel Çetin ise kitap hakkında   bilgilendirmelerde bulunarak, “Sahada görev yapan birçok kadın gazeteci olduğuna dikkat çekerek, “Bir gün kadın gazetecilerin fotoğrafını çekip haberini yapmıştık. Bu haber, “ilk Türk kadın gazeteci olan Selma Rıza’nın bayrağını taşıyorlar” başlığı altındaydı. “Bunu biz niye kitap haline getirmiyoruz?” diye düşündük. Bu vesileyle kadın gazetecilerimize bir vefa borcumuzun olduğunu düşünerek bu kitabı çıkarmaya karar verdik. Araştırmalarıma göre ise daha önce böyle bir çalışma yapılmadığını gördüm. Biz kadın meslektaşlarımızın farklarını ortaya koyan ve sahadaki emeklerinin karşılığı olarak böyle bir çalışma yapmaya karar verdik ve yaptık” şeklinde konuştu.

BU KİTAPLA FARKLI BİR İŞE İMZA ATILDI

Bu kitapta 23 kadın gazetecinin yer aldığını dile getiren Mürsel Çetin, bu kişilerin her birinin ayrı bir hikayesi ve yaşanmışlığı olduğunu söyledi. Çetin, “Bu kitap ayrıca gelecek kuşaklara bir bakıma dipnot olacak. Konya’da sahada görev yapan, haberle içli dışlı olmuş, mesaisini bu noktada harcayan kadın gazeteci arkadaşlarımız bu kitapta yer aldı. Kitabın başlığında yazan ‘Yaşanmışlığın Zarafetli Tanıkları’ adı ile, hafızalarda yer edinmeyen, unutulan ve gündemde olmayan “zarafet” kelimesini tekrardan gündeme getirdik. Ayrıca bu kitap yayımlanana kadar ilk Türk kadın gazetecinin Selma Rıza olduğunu çoğu kişi bilmiyordu. Bu eserle öğrenmiş oldular. Açıkçası bu kadar farklı bir işe imza attığımızı ben sonradan fark ettim” dedi.

KİTAP YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kitabın daha yeni yayımlanmasına rağmen çok fazla ilgi gördüğünü ifade eden Çetin, kitabın bu kadar yoğun ilgi göreceğini tahmin etmediğini belirtti. Çetin, “Bu sayede kadın gazetecilerimizin heyecanlarına ortak olduk. Böyle bir kitapta yer alınca her biri çok mutlu oldu ve ilgi gösterdi. Kadın meslektaşlarımızın bu heyecanı ve mutluluğu bize fazlasıyla yetti. Aksine bu kitabı çok satalım ve para kazanalım diye yayımlamadık. Bir bakıma kadın meslektaşlarımıza vefa borcumuzu ödedik” diye konuştu.  

KAHRAMAN 23 KADIN GAZETECİ!

Mürsel çetin son olarak şunları söyledi, “Bizim dönemimizde kadın gazetecilerin çalışma hayatlarında ne kadar çok zorlandığını görmüştük. Şimdi de zorlukları var ama eskiden bu daha fazlaydı. Bu kitapla amacımız kadın gazetecilerimizin sahada yaşadıkları bu zorlukları ve tecrübeleri diğer insanlara aktarmasıydı. Kitapta yer alan 23 kahraman kadın gazetecilerimizle farklı bir çalışmaya imza attık ve kadın gazetecilere bir değer verildiğini göstermeye çalıştık.”  

TUBA KAYA

Editör: Tuba Kaya