Kemik Sağlığına Bitkilerden Gelen Destek

Kemik sağlığı söz konusu olunca kalsiyum olmazsa olmazlardan biridir. Kalsiyum kemiklerin ana destek dokusunun vazgeçilmez mineralidir. tek başına yeterli değildir.

D vitamini, K2 vitamini, magnezyum gibi eksikliklerin de mutlaka vücuda geri kazandırılması gerekmektedir. 

Beslenme alışkanlıklarımız kemik kalitemizi de yakından ilgilendirmektedir. Kemik sağlığını destekleyen vitamin mineral eksiklikleri sağlıklı beslenme ile giderilebilir. 

Tohum yağlarında yağda çözünen vitaminler oldukça yüksek oranda bulunur. Bitkisel omega 3 yanı sıra tohumda bulunan ve yağa geçebilen yağda çözünen A, D, E ve K vitaminlerinden bazılarını içerirler. Haşhaş, susam ve chia tohumu da dahil olmak üzere birçok tohum kalsiyum içermektedir. Keten tohumu ise içerisinde bulunan fitobileşikler sayesinde kalsiyum emilimini arttırarak kadınlarda özellikle menapoz döneminde kemik sağlığının desteklenmesine yardımcı olur.

Kemik sağlığı için olmazsa olmaz vitaminlerden biri ise D vitaminidir.  Kışın karanlık ve güneş görmediğimiz günlerinde yiyeceklerle takviye etmemiz gerekir. Yeşillikler arasında D vitamini açısından en zengin olanların başında maydanoz gelir. Kahvaltılarınıza ve salatalarınıza ekleyeceğiniz çiğ maydanoz, hayvansal gıdalar tüketmeksizin D vitamini almanın bir başka yoludur. D vitamini içeren diğer yeşilliklerden biri ise ısırgan otudur. 

Kereviz, adaçayı, kekik ve fesleğen doğal K vitamini içeren bitkisel kaynaklardandır. 

Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler kabak çekirdeği ve ay çekirdeği gibi tohumlar  ise magnezyum içeren besinlerdendir. Magnezyum tıpkı kalsiyum ve D vitamini gibi sağlıklı kemiklerin oluşumu için oldukça önemlidir. 

Beslenme programlarına ekleyerek kemik sağlığınıza bitkilerden destek alabilirsiniz.