Hep eksik olmalı insan belkide,tamamlamak için kendini..Tamamlamak için hep arayışta olmalı ki ,diri tutmalı hayat onu!

Hayat hızla akıp gider ,ilk gençlik yıllarında önünde uzun yıllar ,yapacakların için çok zaman vardır.Çoğu insan istediği , yapmayı düşlediği şeyleri , ha bu gün ha yarın derken başaramaz erteler ve zihnindeki raflara kaldırır.Yok olmamıştır bu arzular ama artık gerçekleşme ihtimali de yok olmaya yüz tutmuştur.İnsan ruhunda yaşlanma bu şekilde gerçekleşir. Ne zaman olduğun durumu kabullenip ,tamam dersen yaşlanmışsındır.

65+ , dönemi yaşlılık olarak tanımlanır , bu dönemde geriye dönüp bakarsanız ve üretgen bir hayat geçirmemişseniz mutsuz olursunuz. Eğer üretmişseniz onlara bakar mutlu olursunuz . Sanırım en çok mutlulukta üretmenin hala istek ve şevkle devam etmesinden geçer , atıl kafa iblisin tezgahıdır çünkü. Genç kalmak , her gün bir şey öğrenmektir.

Erkek yaşını saklamaya , kadın ise saklamamaya başladığı zaman yaşlanmıştır der bir PERU atasözü ; yaşlanmak yaşla ne kadar ilintili tartışılır..

İNANDIĞIN KADAR GENÇSİN

ŞÜPHELERİN KADAR YAŞLI,

ÖZGÜVENİN KADAR GENÇ ,

KORKULARIN KADAR YAŞLI..

ÜMİTLERİN KADAR GENÇ,

ÇARESİZLİKLERİN KADAR YAŞLI...

YILLAR CİLDİ BURUŞTURABİLİR ,

AMA HEVESTEN VAZGEÇMEK , RUHU BURUŞTURUR!...

Mimar SİNAN , ustalık eserim dediği SELİMİYE Camii yi 86yaşında tamamladı,

GALİLEO ayın günlük çizimlerini yaparken 73 YAŞINDAYDI..

SOFOKLES , oedipusrex 'i 75 yaşındayken yazmıştı..

RUSSEL 80 yasında nobel ödülü alırken yaptığı konuşmada : fert olarak insan hayatı bir nehre benzemelidir, başlangıçta küçük kendi yatağını güç bela doldura bilen,eski kayaların ve çağlayanların arasında heyecanla geçen bir nehir gb olmalıdır ..Yavaş yavaş nehir daha da geniş bir hal alır kıyıları birbirinden uzaklaşır..Sular çok daha sakin akmaya başlar ve sonunda gözle görülebilir bir kopma olmaksızın denize karışır ve kendi benliklerini kaybederler... demiştir.Yaş alan insanların başarı örneklerini çoğaltabiliriz elbette.

Ruhunuzun asla yaşlanmasına izin vermeyin ..

Sevdikleriniz ve sevenlerinizle mutlulukla ...