Mevsimler değişirken bünyemizde de bazı farklılıklar oluyor. Bahar döneminde bitkinlik ve halsizlik hissedilebilir. Yaz sıcakları ile boğuşurken vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeyler vardır. Artan sıcaklıkla birlikte metabolizmanın hızlanması, su kaybının artması, enerjiye daha fazla ihtiyaç duyulması vücudun vitamin gereksinimini arttırır. Artan vitamin ihtiyacı karşılanmadığı durumda olumsuz etkiler meydana gelebilir.  Yoğun aktivitelerin keyfini çıkarırken enerjinizi de korumanız gerekir.

Çiçek kokan bu yaz aylarını keyifli ve zinde hissetmek için vitamin ihtiyacınızı karşılayın. Güneş ışınlarının yardımı ile vücudumuzda D vitamini sentezlenir. Özellikle kışın kapalı ortamlar ve kapalı kıyafetlerle eksikliğini hissettiğimiz D vitaminini yaz aylarında depolamalıyız. Bağışıklık sisteminin düzenli işleyebilmesi için C vitamini tüketimi de oldukça önemlidir. Yoğun aktivitelerle geçirilen uzun yaz günlerinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlamanız için B grubu vitaminlere gereksinim artar.  Multivitamin, coenzim Q10 ihtiyacınız olan enerji gereksinimini sağlamakta en büyük destekçiniz olabilir. Güneşin etkisi ile ciltte kuruluk, kırışıklık gibi problemlere karşı A ve E vitamini desteği önemlidir. Özellikle UV ışınların etkisinden korunmak, için de A vitamini iyi bir destekleyicidir. Güçlü antioksidan etkisi ile E vitamini hücre yenilenmesi, saç ve cilt sağlığı için oldukça gereklidir. 

Ayrıca artan su kaybına karşı bol su tüketimine de özen gösterilmelidir. Enerjiniz tükenmesin, gününüz daha aktif geçsin!