İttifak Holding bünyesinde gıda sektöründe faaliyet gösteren, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en önemli un, irmik ve makarna ihracatçısı olan Selva Gıda, “Gıda Dünyası’nın Türkiye Buluşması” olarak değerlendirilen ‘WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı. 

Avrupalı 100’ü aşkın şef ve tadım uzmanı tarafından değerlendirilerek gıda alanında tat ve kalite konusunda en itibarlı ödüllerden biri olarak kabul edilen dünyanın referans kurumlarından merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından, yıllarca üst üste aldığı üstün lezzet ödüllleri ile ‘Kristal Ödül’ün sahibi olan Selva Gıda’nın makarnası, WorldFood İstanbul’da, iTQi ve Aşçılar Derneği iş birliğinde düzenlenen şovda, iTQi’nin tek Türk jüri üyesi aşçı Fikret Öztürk ve Özlem Mekik, Fatih Açıkça, Arif Aktürk ve Rüzgar Sünbül isimli aşçılar tarafından pişirildi. 

Selva Gıda’nın üretiminin yüzde 50-60’ını ihraç ettiklerini hatırlatan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu, “Bugün 5 kıtada 80'nin üzerinde ülkede Selva satılıyor. Selva Gıda olarak, dünya insanının ortak lezzet anlayışına hitap etmeyi önemsiyor ve ürünlerimizi bu anlayışla geliştiriyoruz. Böylece, Japonya'dan Somali'ye, Avustralya'dan Trinidad Tobago'ya kadar birçok sofrada yer buluyoruz. ‘WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda da uluslararası ödüllü makarnamız çok değerli şeflerimizin elinden fuardaki ziyaretçilerle buluşturuldu ve ziyaretçilerimizden tam not aldı” dedi. 

Hububat orijinli ‘Gerçek Gıda’ üzerinde yoğunlaşan Selva Gıda, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için insan sağlığı ile özdeşleşen gıdalar üretiyor. Besleyici, insana faydalı, lezzetli, çevreye ve doğaya zarar vermeden üretimi yapılan ‘Gerçek Gıda’ ürünleri ile sağlıklı yaşamın arkasında duruyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim