Gazze'deki ambargonun kaldırılması adına yapılan mücade kapsamında yardım malzemesi yüklü Mavi Marmara Gemisi İsrail askerleri tarafından albluka altına alınmış ve ateş açılması sonucu 9 kişi şehit düşmüştü. Mavi Marmara saldırısının mahkeme süreci bugün başlıyor

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) de Konya Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında bu konuya dikkat çekerek Mavi Marmara Davası'nın ilk duruşmasına katılacaklarını bildirdi. MTTB Konya Şubesi tarafından yapılan organizasyonda açıklamayı MTTB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Koç yaptı. Hasan Hüseyin Koç, “Sadece insani yardım malzemelerini taşıyan Mavi Marmara'ya saldırı yapan İsrail'in ne denli aşağılık bir devlet olduğu bir defa daha kanıtlanmıştı. Ve bu saldırı sonucu 9 vatandaşımız şehit olurken, 56 yardım gönüllüsü ise ağır bir şekilde yaralanmıştı. Saldırının yapılma emrini veren İsrail komutanları bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yargılanmaya başlıyor. 7 ülkeden yolcu ve şehit yakınları dahil 490 kişinin 'müşteki-mağdur' olarak yer aldığı davanın sanıkları, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, 'firari sanık' olarak yargılanacak. Mavi Marmara Davası'nın duruşması 3 gün sürecek” dedi.
İşlenen suçun sadece bu yolculara karşı değil, o gemide temsil bulan dünyanın ortak vicdanına karşı yani vicdan sahibi tüm insanlara, halklara karşı işlenmiş bir suç olduğunu dile getiren Koç, “MTTB olarak Mavi Marmara Davası'nın destekçisi ve takipçisi olacağız. MTTB olarak Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlarımızla birlikte orada olacağız” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim