Atiker Konyaspor, Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden iki takımdan bir tanesi. Konyaspor’un alacağı her puan Türkiye’nin önümüzdeki senelerde Avrupa’ya kaç takım göndereceğini etki edecek. Sezon başında UEFA Avrupa Ligi’nde 4 takımla temsil edilmenin hayalini kurmuştuk ama olmadı. Ancak büyük büyük takımlarımız daha eleme turlarında veda etti Avrupa’ya. İki senedir, ‘Avrupa’da ne işi var’ denilen Konyaspor, bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak bunun karşılığı kocaman bir hiç oluyor!

Türkiye’nin Avrupa Ligi temsilcisi, beş maç seyircisiz oynama cezası alıyor, yetmiyormuş gibi her hafta para cezası ile maddi ve manevi baskı altına alınıyor. Tabi hepsi bununla sınırlı değil. Avrupa Ligi’nde Perşembe günü Vitoria Guimaraes ile maç yapan ve tarihi bir galibiyet alarak Türkiye’yi gururlandıran Konyaspor, bundan üç gün sonra lig maçına çıkıyor. Hem de Malatya’nın öğlen sıcağında! 

Perşembe günü Avrupa Ligi’nde yüksek efor sarfeden Konyaspor, Cuma günü Malatyaspor maçının hazırlıklarını yaptıktan sonra yorgun bir şekilde maçın oynanacağı şehre gidiyor. Böyle olunca maçtan çok bir beklentimiz yoktu. Takımın ikinci yarıda yorgun düşeceği belliydi, ki yorgunluk ilk yarıda bile kendini gösterdi. Böyle olmasına rağmen Konyaspor, Malatyaspor deplasmanında galibiyeti kaçıran taraftı. 3 puan; Hakem Koray Gençerler ve Malick’in beceriksizliği ile Fofana’nın bencilliği arasında kayıp gitti. 

Bu yorgunluğun üstüne milli ara iyi gelecek. Konyaspor dinlenme fırsatı bulacak ve Galatasaray’ın karşısına daha hazır bir şekilde çıkacak. Seyircisiz maç oldukça zor geçecek ama neden güzel bir sonuç olmasın?

Ama en önemli değinilmesi gereken yer Konyaspor’un bitmeyen cezaları. Bedel ödemeye devam ediyoruz. Eskişehir’de Göksel Gümüşdağ’ın, Samsun’da eze eze Beşiktaş’ın elinden alınan kupanın bedelini ödüyoruz. Lig şampiyonu olsak, yargısız infaza kurban gideriz kesin.

Dışarıdaki düşmanlar yetmezmiş gibi bir de kendi içimizde gırtlak gırtlağa koşmaya çalışıyoruz. Yönetim ve takım içindeki çatışmalar sonlanmıyor bir türlü. Hizmet etmek için gelinen yerde en güçlü olma isteğini anlatmak çok zor olmalı. Herkes işini yapsa da taraftar her galibiyetin ardından ‘bugün ne olacak acaba’ diye beklemese keşke. 

***

Selçuklu Belediyespor’un da katıldığı Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde yeni sezon geçtiğimiz hafta sonunda başladı. Haberi aldığımız ilk dakikadan itibaren ‘Konya’ya basketbol heyecanı yeniden gelecek, salon dolacak’ diye düşündük. Yanılmışız. İlk maç olmasına rağmen salonda beklediğimden çok daha az seyirci vardı. Bu takımı üst ligde görmek istiyorsak biz de oyuncuların, teknik heyetin ve yönetimin heyecanına ortak olmalıyız. Sosyal medyadan ‘Neden bu şehrin basketbol takımı yok?’ demekle olmaz. Basketbol maçlarında dolu salonun etkisi çok fazla oluyor. Konyalı basketbolseverlerin dolduracağı salon oyuncuları da olumlu yönde etkileyecektir. 

Selçuklu ilk maçında Samsun Anakent ile oynadı. Çok çekişmeli ve zevkli geçen maçı kazandı Selçuklu. İyi bir başlangıç yaptı, umarım aynı şekilde devam eder. Takımın geç kurulması bir handikap ama ilk haftaları bu şekilde başarılı bir şekilde geçirirse Selçuklu Belediyespor o handikabı zararsız atlatabilir.