CORANAVİRÜS Dünyanın gündemini meşgul ediyor,bir müddet da ha meşgul edeceğine de kuşkunuz olmasın.Bir önceki yazımda da belirtmiştim “virüs,savaş labaratuvarlarında üretilmiş biyolojik harp silahımı” diye..
Bunu anlamak için ülkelerin birbirleri ile münasebetlerine bakmak yeterlidir. Ama en önemlisi ,ABD’ nin içindeki savaşa bakmak gerekir.
Tramp’ ın seçilmesini ,”Dünya elitleri” olarak bilinen 13 aile ve onların ileri karakolu olan, toplam 100 kadar aileye karşı olanların sağladığı bilinen bir durum.
Tramp seçildikten sonra“Önce Amerika” sloganı ile yola çıktı.Yurt dışındaki askerlerini çekmek istedi.Yani Dünyayı sadece ABD den ibaret olarak görmek istedi. Lakin parayı yöneten güç buna izin vermedi.Küresel güç ve ulus devlet modeli çatışması böylelikle başladı.Bugün başımıza gelen virüs belasI, yer altı savaşların, gün yüzüne zuhur etmiş hali. 
Kırklı yıllardan itibaren Parayı yöneten güç ,paranın gücü ile Dünyayı yönetmeye başlamıştır.Elindeki sınırsız para ve bilgi teknolojisi ile devletleri terbiye etmeye başladılar.Kurdukları finans şirketleri,kredi değerlendirme kuruluşları,sigorta şirketleri,sosyal medya ağı,bankalar arası swap sistemi,IATA kurumu ile hava taşımacılığını,LOYD kurumu ile de deniz taşımacılığını kontrol altına aldılar.İMF ile devletlere diz çöktürdüler.Dünyanın neresinde olursan bunlara yüzde ödemeden nefes bile alamaz oldu.
Paranın en tepesindekilerle, Tramp’ı  getirenlerin savaşı.
Kim kazanırsa diğeri silinecek.
Paranın tepesindekilerin EURO bölgesinde de durumu pek parlak gözükmüyor.Büyük umutlarla kurdukları AB imparatorluğunda çatlaklar oluştu.Avrupa devletleri küçücük bir virüsle birbirlerine kapılarını kapattı.Yaldızlı kurallar birden çöpe gitti.Avrupa milleti yerine 25 devletin milliyeti ön plana çıktı.AB hayali, bizim içimizdeki ahmakların, gönlünde kalmaktan öteye gitmeyecek gibi gözüküyor.Adamlar birbirlerine yardımı bile kestiler.
Paranın patronlarının “ABD ve AB  küresel devlet” hayali ,ulus devletlerin zaferine yenik düşeceğe benziyor.
Bu savaşta, Çin ve Rusya’nın dahli ne kadardır?
Gelecekte dünyanın en büyük ekonomisine sahip Uzakdoğu,bu savaştan başarılı çıkacak mı? Göreceğiz.
Corona virüs;  “Güçlü devlet” olmalı ,tezini  çürüttü.Nasıl mı? 
Çin ve Rusya da devlet güçlü halk güçsüz. Devlet balyoz gibi tedbirler aldı halkın sesi çıkmadı. İtalya’da  halk devletten güçlü çıktı,devlet gücünü kullanamadı, iş çığrından çıktı.Yani devletiniz güçlü olmalı ,lakin demokratik olmalı.Halkınız bilinçli ve güçlü olmalı ki alınan tedbirlerde devletin eline bakmamalı.
Hülasa  bu savaştan güçlenmiş olarak çıkacağımızdan şüpheniz olmasın.Tek şartla birlik beraberliğimizi bozmadan.
Yeni gelen kitler üzerinden siyaset yapacak ucuz insanlara sözüm şu; Çin devleti 82 yıl önce yardım yapan Türkiye yi mi ,virüsün çıktığı ilk gün herkesin kapısını kattığı zamanda askeri kargo uçağı ile yardım malzemesi gönderen Türkiye yi mi hatırlar?