Basın hayatımda 6 yılı geride bıraktım. Konya'da doğdum, Konya'da okudum, Konya'da gazetecilik yapıyorum. Lise yıllarımda başlayan STK hayatı beni değeri paha biçilmez insanlarla tanıştırdı. Çok fazla isim tanıma fırsatım oldu. Gerek gençlik derneklerinde, gerek sohbet gruplarında, gerek yardım kuruluşlarında bir birinden güzel insanlarla arkadaş oldum. 10 yıldan fazladır süre gelen dönemde Konya'nın İslamcı gençliğinin hemen hemen hepsi ile bir bardak çay içecek kadar da olsa muhabbetimiz vardır. Halen de bu oturma kültürünü sürdürüyoruz. Hem de nerede biliyor musunuz??? İslamcı gençliğin karargahı olan çay ocaklarında. 

*** *** ***

Evet yanlış duymadınız çay ocaklarında. Kafelerde değil çok şükür. Modernizme yenilmeyen gençler Konya'da halen birçok kişiye ev sahipliği yapan çay ocaklarında derin muhabbetlerini devam ettiriyor. Hem de polisiye, siyaset, İslami konular, teknik konular başta olmak üzere birçok konuyu kapsayan muhabbetler! Öyle boş beleş konuşmalar da değil!  Gelen kardeşler de boş beleş insanlar değil zaten. Hiç biri kafelere çekin yapmak için giden, kendini entelektüel göstermeye çalışan ama alakası olmayan, spor arabalı, jöleli dostlar değil. Okuyan, dinleyen, yorum yapan kardeşler-ağabeyler. 

*** *** ***

Mesela Mevlana'nın yanında, Kubbe-i Hadra'nın gölgesinde bulunan Azade Çay Ocağı'nda bir akşam oturduğumuz masayı bir tarif edeyim, sonrasında muhabbeti siz düşünün. Karşında Avukat Yasin Oruç abi, sağında tarihçi Ahmet Şen, solunda sosyal bilimlerci Ahmet Çelik, en köşede ekibin ekonomistleri iktisatçılarımız Ahmet Güçlü ve Emrah Kırdı, yine karşında bilgisayarcı Sinan Kaçmaz, baş tarafta İlahiyatçı Mehmet Çelik, yine karşımızda matematikçi Volkan Dirik, nargilesi ve hoş muhabbeti ile masanın beyefendisi Ahmet Arıkoğlu, giriş kısmında ise gazeteciler ben ve Rasim Atalay. Hey yavrum hey! ekibe bak. Kabine kurar devlet yönetir bu ekip. İşin şakası bir yana her alandan uzman ağabeyler ve kardeşlerden oluşan bir ekibin bulunduğu bir ortamda çay ocağına değil bir akademiye geldiğinizi fark ediyorsunuz. Hukuki, siyasi, ekonomik, eğitimsel tespitler gerçekten dinlenesi şekilde. Hükümet kurup hükümet yıkıyoruz her gün. Ama sallamasyon laflarla değil tabiî ki. Somut fikirlerle!Hepsi bir birinden derya insanlarla közde çay ve muhabbet gerçekten paha biçilemez.

*** *** ***

Bize bazen soruyorlar bu kadar haber ve köşe konusunu nerden buluyorsunuz diye. Uzağa gitmeye gerek yok. Gelin çay ocağına neler var neler. Hadi size kaynağımızı söylemiş olduk. Merak edenler bir bardak çaya buyursun gelsin. Gerçekten Konya'yı da, Türkiye'yi de hatta dünyayı da bir çay muhabbetinde tanıyabileceğiniz ortamlar var çay ocaklarında. Allah bizi kafelerden uzak tutsun. Çay ocaklarındaki muhabbetlerle yaşlanmayı nasip etsin. Ama bir noktayı unutmamak gerek. Her zaman çay ocaklarında oturmakla da olmaz. Yeri geldi mi ayağa kalkıp meydana çıkmayı da bilmeliyiz!