Türkiye'deki futbol kulüplerinin en büyük eksiği kurumsallaşma. 

Yıllardır birçok takımı Konyaspor'a örnek gösteriyoruz. Atılan adımların Konyaspor'da da uygulanması gerektiğini söylüyoruz. Ama bu örnek verdiğimiz kulüplere baktığımızda onlarda da hep bir şeyler eksik. Yoksa bu kadar yıllık Süper Lig boyunca sadece beş şampiyon çıkmış olmazdı, diğer kulüplerde kayda değer başarılar elde ederdi.

Anadolu kulüplerinin profesyonel yönetim açısından attığı adımlar sürekli olarak yarım kalıyor. Ya bir yönetim değişiyor, ya bir teknik direktör gidip ekonomik imkansızlıkları daha da kötüye götürüyor. Pahalı ve gereksiz transferler, oynamadan gönderilen oyuncular, primler, kötü sonuçlar, moral bozuklukları, başarısızlık ve parasızlık! Uzar gider.

Belki de kulübün elde edeceği başarıda ve profesyonelleşmede en önemli konulardan bir tanesi uyumlu çalışma. 

Ne kadar yavaş denirse densin, ne kadar eksik olursa olsun, Konyaspor uyumlu çalışma ortamını oluşturabilmek için adımlar atıyor.

Ahmet Şan kulübün kurumsallaşması ve profesyoneller tarafından yönetilmesi için gerekli çalışmaları yürütürken, Aykut Kocaman'ın forma adaletine de güveniyor artık. Sabredip bu noktaya gelmek de önemli bir adım. 

Konyaspor'un daha iyi bir noktaya gelebilmesi için Aykut Kocaman da kulübü zorlamıyor. Pahalı transfer istemiyor mesela. En dikkat ettiği konu mevcut futbolcuların alacaklarını zamanında alması. Hepsi bir zincir oluşturmuş durumda. Maaşını alan oyuncu futbolunu oynuyor sorunsuz bir şekilde, maç kazanıyor, maç kazandıkça kulüp de kazanıyor.

Konyaspor geçmiş yıllarda bununla alakalı birçok sorun yaşadı. Para alamadığı için Play – Off final maçına çıkmak istemeyen futbolcular oldu. Yatmayan bir prim bile kulüp içerisinde kaosa yol açabilir.

***

Beklediğimiz ve istediğimiz adımlardan bir tanesi de önümüzdeki günlerde atılacak. 

26 Eylül'deki genel kurula sadece kuruluş tarihinin değişmesi ve alınacak birkaç farklı karar olarak bakmamak lazım. 

Belki kulübün geleceği için daha önemli bir adım atılacak. 

Konyaspor Kulübü'nün yönetim kurulundaki üye sayısı bir miktar artacak. Ancak göreve gelecek olan kişiler yöneticilik konusunda daha verimli olacak. Profesyonel yönetici anlamında ilk adımlar atılacak.

Kulüp Müdürlüğü'ne Muhammed Ak'ı getirerek güzel bir iş çıkaran Konyaspor, yöneticilik konusunda da aynı yolu izlemek için başlangıç yapmış olacak.

Konyaspor, taraftarıyla Türkiye'ye örnek olmaya başlamıştı. Teknik heyeti, futbolcusu, yönetimi, çalışanı ile tam bir profesyonel kulüp olarak tüm Dünya'ya örnek olması dileği ile!