Ekin harman kalktı sadece Pancar ve Mısır tarlalarında mahsul duruyor !

Çitçiye senelerdir bu tarlaları yakmayın dendi 3 yıldır falanda yakmıyorlardı tarlalar ne oldu da millet anızları yakmaya başladı yine.

Bir bakalım bu yıla gelene kadar 3 yıldır anızlar yakmıyorlardı çünkü bu yıla gelene kadar ürün almada zorluk çekiliyor dönümümde iki kile en fazla üç kile ürün çıkıyordu tarladan.

Bu yıl mahsul bol oldu üç dört yıldır dönümünde üç dört kile mahsul alan tarla sahipleri bu yıl altı kileden aşağı mahsul almadılar.

Mal fazla gelince çiftçi tarlaları yakmaya başladı dağ tas yanıyor hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz? Yaktığınız tarlalarda canlılar da yanıyor.

Tarla ya faydalı olan tüm canlı ve minareler yok oluyor.

Ondan sonra Allah yağmur vermiyor, mahsul alamıyoruz diye günlerce yağmur dualarına çıkıyoruz. Küçük çocukları dahi yağmur dualarına çıkarıyoruz.

Biz her türlü naneyi yapıp ondan sonra çocuklar günahsız diye onları kötü emellerimize alet ediyoruz ve günahsız bu çocuklara kötü örnek oluyoruz.

Yağmur duasında da Allah'ım bu günahsız çocukların yüzü hürmetine, şu doğadaki dili olmayan senin verdiğin nimetlerle yasayan yaktığımız mahlukatın yüzü hürmetine yağmur ver diye yalvarıyoruz.

Mevlana Hazretleri ne demiş? “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.” Biz neyiz Allah aşkına ya hiç mi içiniz sızlamıyor?

O tarlaları yakarken orada yanan o canlıların hiç mi seslerini duymuyorsunuz o canlıları kurtları, kuşları, fareleri, yılanları, yakıp öldürürken, sizlerin, tröstlerden farkınız kaldı mı?

Allah ekmek veriyor da yiyoruz!

Ne oldu bu yıl bol bol yağmur yağdı son on yılın mevsim normlarının üzerinde yağmur aldık sonuç mahsul bol ürünlerin değerleri düşük. Şeker pancarı bol diyorlar! Türkiye Şeker Fabrikaları pancarlardaki şeker oranının düşük olduğunu söylüyor.

Biz doğru olalım ki Allah zaten bol ürün verir cenabı hak kimi aç bırakmış ki? Allah yağmuru bol veriyor, bu kez de ürünlerin değerleri düşük olunca fiyat da düşüyor.

Ne değişiyor?

Az olsun da tatlı olsun diyen ŞÜKÜR DİYEN yok! Hep ver Allahlım ver!  Ver ve biz azalım!

Bir de şunu anlamak mümkün değil, anız yakmak yasak diyorlar

Her kes yakıyor

Doğa simsiyah

Anız yakana 890 TL para cezası deniyor !

Uygulayan yok

Para cezası kesiliyor kesildi deniyor

Bu para cezasını kimsenin ödediğini görmedim

Devletimiz umursamazsa vatandasın umurunda değil

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜKLERİDE BOL BOL TESBİT YAPSIN, KİMSENİN UMURUNDA DEGİL!