10 gün sürecek etkinlikler kapsamında farklı el sanatlarının tanıtımı yapılırken, konserler, söyleşiler ve gösteriler yer alacak.

Konya’da 18 Nisan Çarşamba günü başlayarak 28 Nisan’a kadar sürecek olan farklı bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Meram Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ”Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması” düzenleniyor. Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleşecek ve 10 gün süreyle 10:00 – 22:00 saatleri arasında devam edecek olan buluşmaya farklı şehirlerden çok sayıda misafir katılacak. 

Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması’na vatandaşları davet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Geleneksel sanatlarımızı yaşatmak ve bu sanatları insanlara tanıtmak amacıyla farklı şehirlerden zanaatkarlarımızın katılımıyla 18 Nisan Çarşamba günü Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması’nı gerçekleştireceğiz. İstanbul Beyoğlu Belediyesi ile beraber organize ettiğimiz program kapsamında zanaatkarlarımız 10 gün süreyle Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde bakır işleme, sıcak cam üfleme, çini, deri işleme, buldan dokuma, bıçakçılık, lületaşı, ahşap oyma, Osmanlı çarıkları, yemeni, çömlekçilik, sedef işleme, sedef kakma, kutnu dokuma, çalgı yapımı, keçe, Beykoz cam, ipek dokuma, telkâri, ebru, sim sırma, ahşap oyuncak, baston, bendir, boyama, gümüş işleme, minyatür gibi alanlarda hünerlerini sergileyecekler” dedi.

Başkan Toru, etkinlikler kapsamında geleneksel el sanatlarının yanı sıra ünlü isimler tarafından konser ve söyleşilerin de gerçekleştirileceğini kaydederken, “Ayrıca programda farklı gösterimler ve mezat etkinliği olacak. Mezattan elde edilecek gelirler ise kimsesiz çocuklar yararına bağışlanacaktır. 18 Nisan -28 Nisan tarihleri arasında tüm hemşehrilerimizi Zafer Meydanı’ndaki Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesine davet ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim