Konya Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurula, Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Berberler Odası Başkanı Veli Baranok, Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Kahveciler Odası Başkanı Cemal Çınardalı, İnşaatçılar Odası Başkanı Ali Yazar, Hurdacılar Odası Başkanı Muammer Verim, Tenekeciler Odası Başkanı Ahmet Çalış, Bakkallar Odası Başkanı Süleyman Yılmaz ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Divan Başkanlığını Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Sinan Turhan’ın yaptığı kongre, faaliyet raporları ve gelir-gider tablosunun okunmasıyla devam etti. Ardından Mevcut Başkan Aziz Güleç’in ve Başkan Adayı Erdal Altıntaş’ın bulunduğu iki liste ile sandık başına gidildi. Sonuçların açıklanmasının ardından mevcut Başkan Aziz Güleç 330 oy alarak başkanlığa yeniden seçildi. Başkan Adayı Erdal Altıntaş 150 oy aldı. Başkanlığını Aziz Güleç’in yaptığı Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu; Mehmet Gökşan, İsmail Tatgil, Ekrem Acar, EfrailAksen, Halil İbrahim Çakmak, İhsan Adıyaman, Hasan Kırdım, Mehmet Acar. Denetim Kurulu asil; Cemil Yalın, Sinan Çil, Süleyman Kaya. Yönetim Kurulu yedek; Hüseyin Küçükavcılar, Murat Karasu, İrfan Akdeniz, İsmail Pınar, Hacı Himmet Çakın, Sami Yılmaz, Ercan Özcan, Ömer Akbay, Recep Aslantaş. Denetim Kurulu Yedek; Onur Arslan, Hasan Ali Öter, Fatih Küçükcanbazlar. 

BEDESTEN CİVARINDA BULUNAN YOLLARIN AÇILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Aziz Güleç, üyelerini sıkıntılarını çok iyi bildiklerini vurgulayarak bedesten civarında bulunan yolların açılması için gerekli müracaatları yaptıklarını söyledi. Aynı zaman da üyelere yer tahsisi için de çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Güleç, “Sanayi esnafımızın ve siz değerli üyelerimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz.  Bu sıkıntılara bağlı olarak zaman zaman istişareler doğrultusunda gerekli önlem ve çalışmaları yaptık. Büyükşehir Belediyemizden 5-6 ay öncesinden müracaatlarımızla bir yer tahsis esilmesini istedik. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla milli emlaktan yer temini yapılıp siz değerli üyelerimizden oluşturulacak olan sanayi bölgesi için tek tek gezilerek üye kayıt müracaat dilekçelerini topladık. Gerekli çalışmalara başladık. Bedesten esnafımızın da bir takım sıkıntılarının olduğundan haberdarız. Yine Büyükşehir Belediyemizle görüşülüp Bedestenin hareketliliğini sağlayacak her iki yolun açılması için müracaatta bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde Tahir Akyürek başkanımızdan olumlu haberlerini bekliyoruz. Kıyafet tamiratı yapan üyelerimizin de yeni bir fiyat tarife listesi talepleri olmuştur. En kısa sürede yeni fiyat tarife listesini de siz üyelerimizden alınacak olan fiyat teklifleriyle oluşturacağız” diye konuştu. 

KAYIT DIŞI OLANLARI KAYIT ALTINA ALDIK

2014-2017 yılları arasında yapmış oldukları faaliyetlerden bahseden Başkan Güleç, kayıt dışı çalışan esnafların kayıt altına alınabilmesi için gerekli işlemleri yaptıklarının altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Odamızın faaliyetlerini yaparken 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu ile ilgili genelge ve yönetmeliklere bağlı kalarak bize verilen emaneti bugünlere getirmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Emaneti yerine getirirken dürüstlük, şeffaflık, hesap verebilirlik, kaliteli hizmet, saygınlık, güven ve tarafsızlık düsturumuz olmuştur. 2014 yılından 2017 yılına kadar Yönetim Kurulu olarak her ay toplantılarımızı düzenli olarak yaptık ve alınan kararları oy birliği ile ele aldık. Odamıza bağlı Kamu, Kurum ve Kuruluşlarından, bakanlığımızdan, konfederasyonumuzdan, federasyonumuzdan, birliğimizden gelen yazıların ve genelgelerin gerekleri zamanında yerine getirilmiştir. İlimizde bulunan çıraklık okullarına odamız faaliyet alanına giren mesleklerle ilgili sınav komisyon üyeleri zamanından görevlendirilmiştir. Üyelerimizden kapasite raporu isteyenlere kapasite raporlarının hızlı bir şekilde almaları sağlanmıştır. Kayıt dışı çalışan esnafların kayıt altına alınabilmesi için Vergi Daireleri, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler ve Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği ile çalışmalar yapılarak kayıtsız esnaf ve sanatkârlarımızın odamıza kayıtları sağlanmıştır”

YÖNETİM OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK, DEVAM DA EDECEĞİZ

25 yılını tamamlayan üyelere plaket verdiklerini dile getiren Başkan Güleç, ‘Odamız Yönetim Kurulu olarak odamıza kayıtlı bulunan tüm meslek dallarını hak ettiği yere getirmek için sizlerin de desteği ile en iyisini yapmaya gönül verdik’ diyerek cümlelerini şu şekilde aktardı; “Aidatların kredi kartıyla ödenmeye başlanmasının ardından gelirimiz artmış ve aidat ödemeleri daha kolay hale gelmiştir. Fuar ve iftar organizasyonları düzenleyerek üyelerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirdik. Mevlana Kalkınma Ajansı ve odamız işbirliği ile üyelerimize yönelik ‘Tasarım ve İş Geliştirme eğitimi ile rekabet gücü kazandırılması projesi’ kapsamında eğitim düzenledik ve eğitime katılan üyelere törenle sertifikalarını verdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sorunu olup bizlere sorununun ileten tüm üyelerimize elimizden geldiğince imkanlar ve yetki dahilinde yardımcı olmak için gayret ettik. Bir insanı mağdur eden değil, üreten bir insan olması  için verdiğiniz görevin bilincini ve ağırlığını asla bırakmadık yardımcı olmaya çalıştık. Özel hastanelerden üyelerimizin faydalanabilmesi için üst kuruluşlarla yapılan sağlık hizmeti anlaşmalarını duyurduk. KOSGEB kredileri, can suyu kredileri girişimcilik ve üyelerimizi ilgilendiren sanayi sicil belgeleri konularında gerekli duyuruları zamanında yaptık. Mesleğinde ve odamızda 25 yılını tamamlayan üyelerimizin işyerlerine bizzat giderek onur plaketlerini takdim ettik. Yönetim Kurulu olarak almış olduğumuz kararlarda Allah’ın rızasını kazandıracak şekilde, adil ve insancıl olmaya gayret ettik. Fedakârlıklarımızı her zaman odamız çıkarlarına olacak şekilde gösterdiğimiz inançla, siz üyelerimizin alın teriyle kazanıp ödemiş olduğunuz aidatları odamızın amaçlarına uygun olarak verimli bir şekilde kullandık. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da tek amacımız siz üyelerimize hizmet etmektir. Genel Kurulumuzun odamıza ve üyelerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum”

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim