Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 22 Mayıs tarihinde yapılan Olağanüstü Kongre ile görevlerinin tamamını bıraktı.

Yerine Binali Yıldırım Genel Başkan olarak seçildi.

Sonrasında, aynı günün (22 Mayıs) akşamında Başbakan Davutoğlu Başbakanlık görevinden istifa ettiğini gösterir dilekçeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan jet hızıyla dilekçeyi onayladı ve Başbakan'ın istifası gerçekleşti.

Aynı akşam (22 Mayıs) AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım, hükümeti kurmak için yıldırım hızıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısını çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı hızla hükümeti kurma yetkisini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümeti kurdu. Hayırlı olsun...

Yeni bir kabine oluştu. Eskilerden yerini koruyanlar, başka bakanlıklarda görevlendirilenler ve yeni isimler kabinenin neferleri olarak kendisini gösterdi.

Bu süreçte gözler Konya milletvekillerinin ve Konya ile doğrudan bağlantılı olan farklı şehirlerde milletvekili olanların üzerindeydi.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde Başbakan Yardımcısı olan Lütfi Elvan'ın adı sanı geçmiyordu kulislerde.

Özellikle Başbakan Davutoğlu'nun Konya ziyaretinde yanında Lütfi Elvan'ın da boy gösteriyor olması, Lütfi Elvan'ın da isminin çizildiği yönünde yorumlanmıştı.

Diğer taraftan Karaman Milletvekili Recep Konuk için bakanlık rolü biçiliyor, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kendisine verileceği tahmin ediliyordu.

Recep Konuk ile ilgili tahminler tutmazken, Lütfi Elvan ile ilgili de tahminlerin ötesinde bir durumla karşı karşıya kalındı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olmuştu.

Lütfi Elvan, çalışkanlığı ile biliniyor. Özellikle Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde kısa vadede uzun soluklu ulaşım projelerine imza atmıştı. Bu manada kendisinin yeni kabinenin içinde yer alması Konyamız ve bölgemiz açısından sevindirici bir gelişme oldu.

Okurlarımız, yazılarımızı takip edenler arayıp istişare etmek istiyorlar. Sağolsunlar...

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız, 'Bin ali der biner, in Ali der iner' başlıklı yazının içinde bir kesit vardı. Diyorduk ki orada, “İnersin gönül inersin, attan iner, eşeğe binersin. Sonra eşeğin de olmaz yaya gezersin.”

Bu deyimli cümleye atıfta bulunarak, şimdi attan inip eşeğe mi bindik, yaya mı kaldık diye soranlar var...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Konya'ya ne kadar yakın olduğunu ve hatta Konyalı olduğunu biliyoruz.

Ailesinin büyük bir bölümü Konya'da ikamet ediyor. Hatta annesi Konya'daki Musalla Mezarlığı'nda yatıyor.

Şayet Lütfi Elvan'ı Konyalı olarak kabul edersek, (teşbihte hata olmasın) attan inip (başbakanlık gitti) eşeğe binmiş (bakanlık geldi) oluyoruz.

Yok, Karamanlı kabul edip, kendisinin Mersin milletvekili olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, ne at kaldı ne eşek, ne başbakan kaldı ne de bakan...

Şimdi gözler partinin il teşkilatlarına çevrildi. Bundan sonra her ne kadar yeni genel başkana biat etmiş olsalar da bazı illerde teşkilatların yeniden şekilleneceği tahmin ediliyor. Her gelenin kendi ekibini kurmaya çalıştığını düşündüğümüzde yaşanacak olan bu sürecin de doğal karşılanması gerekiyor.

Hani hayaller ve hayatlar ikilemine vurgu yapılır da yaşanmak istenenler bir kenara gerçekler bir kenara konulur ya.

Bir tarafta hayaller vardır ama diğer tarafta hayallerle uzaktan yakından alakası olmayan şeyler yaşanır ya.

Şimdi hayallerimiz milleti ilgilendiren mevzulara girilmesi ama gerçekler, siyasetin kendi içindeki keşmekeşi...