Biraz Cumhurbaşkanı'ndan biraz Başbakan'dan...

Dün Türkiye için önemli bir dönüm noktasıydı...

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye'yi hangi alanlarda hangi isimlerin yöneteceğinin belirlendiği bir gün oldu.

Gözler, kulaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve yeni kabineyi açıklaması beklenen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nda idi...

Konyalılar da Ankara'ya kulak kabartarak, oradan gelecek olan haberleri yakinen takip etti.

Bundan birkaç önce fısıltı gazetesinin yayına sürdüğü bir liste vardı. Bu liste açıkçası tam bir fiyaskoydu diyebiliriz.

Allah'tan yayınlanan o listedeki gibi olmadı da yeni kabine biraz daha derli toplu oldu.

Kurulacak olan yeni hükümette yer alacak isimlerin nereli olduklarından ziyade, ne yapabilecekleri, nasıl bir performans ortaya koyabilecekleri, hangi konularda uzman oldukları ve uzmanlık alanlarına ilişkin çalışmalarda görevlendirilip görevlendirilmeyecekleri öne çıkan konulardı.

Konyalılar açıkçası, Başbakan'ın yanı sıra Konyalı bir bakanın da kabinede yer bulmasını istemişti.

Bu istek ayakları yere sağlam basmayan, uçurtma bir istek değil, Konya'dan ve bölgesinden meclise giden isimlerin potansiyeli göz önünde bulundurularak ortaya çıkmış olan bir istekti.

Açıkçası Konyalıların beklentilerinin üzerinde bir kazançları oldu...

Bir kere her şeyden önce Konyalı bir Başbakanımız var. Onu bir kenara koyup, bakanlıklardan da koltuk kapabilir miyiz diye düşünürken bir de baktık ki, bakanlığın da üstünde Başbakan Yardımcılığı görevinde bu bölgenin bir evladına yer verildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, şu an Mersin Milletvekili, Karaman doğumlu olup Konyalı olmayı daha çok hak eden isim olan Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Kendisini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyoruz.

Dedik ya Konyalılar Ankara'ya kulak kabarttı diye...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Lütfi Elvan'ın yerine Binali Yıldırım'ın düşünülmesi Konya özelindeki ulaşım projelerinin sekteye uğraması gibi endişeleri de beraberinde getirmedi değil...

Ancak bu işin takipçisi olan bir Başbakan'ımız ve Başbakan Yardımcımız olduğu düşünüldüğünde endişeye mahal verecek bir durumun da olmadığı ortaya çıkıyor.

Diğer taraftan kabinedeki isimler içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer alması da dikkatlerden kaçmış değil.

Kabineyi oluşturan liste biraz Cumhurbaşkanı, biraz da Başbakan kokuyor...

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Bir taraftan yeni kabinenin açıklanması beklerken diğer taraftan da gün boyu Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına ilişkin açıklamalar ardı ardına geldi.

Gündem ne kadar da hızlı evirilip çevriliyor, ne kadar da çabuk değişiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da kabineyi kurma telaşının arasında Rus uçağının düşürülmesine ilişkin net açıklamalar yaptı.

Rus uçağıymış, Suriye uçağıymış fark etmez. Angajman adı verilen ve uluslararası alanda geçerliliği olan kurallar ihlal edildiğinde, ihlalin gerekçesine bakmaksızın üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmemiz gerekiyordu. Öyle de oldu...