Bir çocuk kıyıya vurdu.

İnsanlığın kıyıya vurduğunu gözümüze soktu.. Bütün dünyanın kalbine hançer gibi sapladı.

Aslında milyonlarca çocuk, çocuğun annesi, babası, ağabeyi milyonlarca kere insanlığın kıyısına vurmuştu!Daha doğrusu insanlık kıyıya vurmuştu..

Ama  Aylan bebeğin, cansız bedeni kıyıya vuruncaya kadar insanlık  hiçbir şey hissetmiyordu adeta! 

Medeniyetin gözü kör olmuştu!.

Uygarlığın, modern dünyanın gözü kör olmuştu!

Ne olmuştu da kör olmuştu!!!

Uygar dünya Afrika'ya  inanç götürmüşlerdi.. Misyonerler kapı kapı geziyorlardı! Ne oldu ?

Geri kalmış toplumlar uyandıklarında ellerinde İncil vardı ama bütün zenginlikleri uygar dünyanın eline geçmişti.. Ne olmuştu?  İnsanlığı öğretmek için inançlarını paylaşmışlardı..Ama aslında iliklerine kadar onları sömürmüşlerdi.

Ve geriye kölelik dıramanın en acı yaşandığı Afrika ve fakirlik

Koca Arap yarım adası, Kuzey Afrika , aynı milletten olmalarına rağmen parça parça oldular.

Neden?

Bölgeye demokrasi, özgürlük,ulusal çıkarları koruyan devletler kurulma hayalleri, hürriyet vaatleri ile İngiliz oyunu ile bir çok dalavere;sonuç?

Petroller uygar devletlerin, medeni devletleri imtiyazında!. Bölgede yine milyonlarca insanın, çocuğun kanı, Fakirlik, azınlıkların yönettiği köle diktatörler.. Savaşlar!

Modern dünya, medeni dünya  diye bir algı ile insanlara İçinde   insanlık olmayan mekanik toplumlar kurdu!Duyarsız insanların oluştuğu ya da insanlıktan bihaber ,insanlıktan  izole insanlar topluluğu..

İnsanlar büyük bir ihtimalle öleceğini bile bile, o ülkelere doğru gidiyor.. Göçüyor. Ölerek, yok olarak,. Kan emerek oluşmuş mutluluk zirvelerine doğru telef olarak gidiyorlar!

Neden acaba?

Belki de yüzlerce yıllık sömürülmüş haklarının  bir miktarına sahip olabilmek için!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban açıkça.. Göçlerin hırıstiyan kökleri tehdit ettiğini söylüyor..Göçmenlere Türkiye'de kalın diye çağrı yapıyor..

 

Avrupa birliği diye kapıda bizi bekletirken diyemediklerini göçle itiraf etmiş oluyorlar.

Gelişen dünya, haberleşmenin artması, uyanan insanlık her türlü bedeli ödeyerek kendilerinden çalınan varlıkların bir kısmını da almak için, birkaç yüz yıllık saadet yuvalarına doğru harekete geçmiştir.

Bu göç bir başlangıçtır..
Artık modern toplumların sadece güçle sağladıkları saadet kuleleri eskisi kadar sağlam değildir..

Komşu aç yatarken, tok olunmayacağının bir sonucudur bu olanlar..

Bir tarafta insanlık aç yatarken, öbür tarafta refahın sahte olduğu, bir tarafta milyonlar ölürken uygar ülke olunamayacağı, medeni yaşam için dünyayı sömürmek ve tüketmek değil paylaşarak yaşanacağını Aylan bebek bir Nebze de olsa anlattı insanlığa.

Artık eskisi gibi başkalarının hakkı güç kullanılarak ellerinden alınamayacaktır.

Türk devleti her zaman ,milleti ile beraber mazlumun yanında yer almıştır.. Bölgenin yüz yıllık cefasında her türlü haksızlığa rağmen acı da olsa insanlığın yanında olarak bir daha yüce bir millet olduğunu göstermiştir..Kadim bir millet olduğunu, meteryalist ülkelerin ve onun taşeronlarının yüzüne yüzüne vurmuştur, vurmaktadır..

Aylan Bebek cahil kalmış, benliğini kaybetmiş, modernlik adı altında global güçlerin kölesi olmuş, uyuyan toplumlara bir uyandırma uyarısı olmuştur.. Uyanabilirsek..

Türk toplumu doğru yerdedir, ve insanlığın kaybolan vicdanını temsil etmektedir..

Bu yüce devleti siyasi hırslara kurban etmeyelim..

Gördüğümüz gibi her zamankinden  çok daha fazla dünyanın  bizim dik durmamıza, güç olmamıza ihtiyacı var.

1 Kasım seçimlerini bu açıdan değerlendirmeliyiz.

Zaman siyaset, uyanık siyaset zamanı değil, stratejik kararlar alma zamanı..

Meclise bu zamanları, bu konumlar5ı anlayabilecek insanları vekil olarak gönderelim. Millet olarak yapacak çok işimiz, çok sorumluluğumuz var..

Bu arada HDP akıllanmalıdır.. İnsanlığın telef olduğu, yerlerde süründüğü bir zamanda, insanlığa sahip çıkmaya çalışan devletimizi bölmeye çalışarak fırsatçılık yapmayın!
BU zamanda bu milletle beraber olan yücelir.. Yoksa yardım gördükleri devletlerin insanlığa neler yaptığını, yedi düvel anladı. Siz de bir an evvel anlasanız iyi olur