Yine bol gelgitli, tartışmaya açık, dedikodularla dolu bir hafta Konyaspor camiasını bekliyor.

Rıza Çalımbay ile yola devam edilecek mi? Futbolcuların isteksiz görünmesinin nedenleri neler? Takım içerisinde galibiyetleri frenleyici etmenler var mı? Akıllarda bu sorular dolaşırken; Konyaspor yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları ve çalışanları hariç bu konulara net cevap verebilen kimse yoktur herhalde.

Geçtiğimiz iki hafta içerisinde, teknik heyetin yetersiz kalışı ve futbolcuların taleplerine gereken reaksiyonun sezon başından bu yana verilememesi sonrası ortaya çıkan "Papazlar" sendromu ile Konyaspor huzursuz haftalar geçiriyor.

Rizespor beraberliği, Başakşehir ve K.Maraş bozgunlarına bu hafta ise Sivasspor beraberliği eklendi. Taraftarın istekleri ve Konyaspor'un çehresi öylesine değişti ve gelişti ki deplasmanda alınan 1 puana üstelik takım 10 kişi olmasına rağmen kimse sevinmiyordur herhalde...

Rıza Hoca'nın maç sonu açıklamaları bu durumu inkar eder nitelikte olsa da, Konyaspor'un eksik olmasına rağmen rakibinden daha fazla pozisyona girdiği halde aradığı golü bulamamasının en büyük üzüntü olduğu çok açık. Atı alanların Üsküdarı geçmeye başladığı bu haftalarda, hala sezon başında olduklarını belirten Rıza Hoca'ya, taraftarlar,Başakşehir takımı hariç sahalardan silinen, sürekli puan kaybeden "3 kollanan" takımı gösterip: "Bu yıl değil ise ne zaman Hocam." Diyerek haklı isyanlarda bulunuyorlar. Camia olarak kimse bu lig tablosunda, bu sıralamadan memnun değil. 

Sivasspor maçında yine sahada birşeyleri eksik bir Konyaspor vardı. Malesef ki bu eksiğin "ruh" olduğu fikrini savunanların sayısı günden güne artıyor. Takım içerisinde teknik direktörden yana hoşnutsuz olup, boşvermişlik ve azimden pay bazı aksaklıklar oluyor ise bu durumu kesinlikle Konyaspor taraftarı haketmiyor. Böyle bir vaziyet varsa hiç bir futbolcu çıkıp taraftarlara iyiki varsınız mihvalinde sözler sarfetmesin. Bu taraftar, üzüldüğü her maç sonrası bir hafta kendine gelemiyor. Kimse her ne sebeple başkasına kızıp bunu taraftara yaşatmamalı. Kim oynarsa, hangi isim sahada olursa olsun taraftarını bir saniyelik bile olsa mutlu etmek için mücadele etmeli. Futbolculara yakışan da budur.

Öyleki;

Bu hayatta Konyaspor harici tutunacak birşeyi olmayan çok insan var...