Bahar bütün güzelliği ile geliyor. Doğa kış uykusundan uyanıyor. Hayat hareketlenmeye başlıyor güneşin sıcaklığı ile. Baharın temposuna ayak uydurmaya hazır mısınız?

Kışın rehavetinden çıkmak, uyanmak biraz zaman alacak. Öncelikle bahar yorgunluğu ile baş etmek gerekiyor. Güneşin daha fazla ısıtmaya başlaması ve havadaki nemin artması, vücudumuzda da bir takım değişiklikler olmasına neden olur. Yorgunluk ve bitkinliğin yanı sıra, ciltte, damarlarda ve solunum yollarında değişiklikler olmaya başlar.

Bahar yorgunluğundan korunmanın en kolay yolu, vücudu yavaş yavaş hareketlendirmek ve düzenli egzersizlerle güne başlamaktır. Yeterli sıvı, vitamin ve mineral desteği almak bu dönemlerde her zamankinden daha önemli olabilir. 

Bitkilerin de uyanmaya başladığı bu dönemde, havada uçuşan polenler bazılarımız için hayatı zehir edebilir. Alerjik rinit gibi alerjik problemlere ilişkin semptomlar, polenlerin artmasıyla, bahar aylarında artış gösterir. Rahat bir dönem geçirmek için, alerjenlerden kaçınmanın dışında bağışıklık sisteminin dengelenmesi, gereksiz reaksiyonlar vermesinin engellenmesi gerekir. Bu amaçla doğal destekler kullanılması ve vücudun güçlendirilmesi önemlidir.

Vücudu güçlü ve dirençli tutmak için yapılacak en iyi uygulama ise, zihni güçlü ve huzurlu tutmaktır. Taptaze baharı içinize çekin, varlığınızı hissedin ve kendinizi akışa bırakın…