Bunun maddi gerçekleşme boyutu var, manevi iklimden haz alma boyutu var, mitingle insanları birararaya toplayabilme boyutu var, siyasi boyutu var, adli boyutu var, sosyolojik boyutu var...

Daha çok madde sayabiliriz aslında bu ziyaretle ilgili...

Önümüzdeki günlerde peyderpey bunlar gün yüzüne çıkacak. 

Konyalıların haklı olarak merak ettikleri bir mevzu vardı. Birçok hemşerimiz bu meraklarını dindirmek için mail yoluyla, mesaj göndererek veya telefonla arayarak gidermeye çalışıyordu. 

Neydi merak edilen şey?

42 tane temeli atılan ve açılışı yapılan eserin ne olduğuydu...

Birçoğu belki çoktan hizmete girmiş ve uzun zamandan beri faaliyet gösteriyordu. Ama şu an Konya'da resmi açılışı gerçekleştirilmemiş olup da uzun zamandır faaliyette olan pek çok tesisi sayabiliriz. Başında da Konya Stadyumu geliyor. Stadyumun resmi açılışını bir türlü gerçekleştiremedik. 

Konyalılar gibi ben de çok merak ediyordum neyin açılışı neyin temeli diye...

Hatta oturup saymaya başladım. Hafızamın aldığı kadarını alt alta sıraladığımda 42 rakamına ulaşmak şurada dursun, yarısını bile görememiştim. 

Arkadaşlarla istişare edip, bir beyin jimnastiği yaptıktan sonra epeyce madde sıraladık alt alta ama yine 42 rakamını bulmayı becerememiştik...

AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın uzunca bir zamandır süregelen güzel bir uygulaması var. Her hafta pazartesi günü bir Konya milletvekili AK Parti İl Teşkilatı'nda sabah saatlerinde gazetecilerle buluşuyor. 

Kendi gündem notları üzerinden yaptığı açıklamaların ardından meslektaşlarımızın sorularını dinliyor, onlara cevap veriyor, sohbet ortamı oluşturuluyor. 

Bu uygulama sadece gazeteciler için yapılmış bir uygulama değil. Pazartesi günleri bir milletvekili Konya sorunlarını veya Konyalıları dinlemek üzere parti il binasında nöbet tutuyor. Notlarını alıyor, sonra onları kendi süzgecinden geçirerek ulaştırması gereken yerlere ulaştırıyor. Yahut, kendi yapabileceği bir iş ise onu kamu yararını gözetmek suretiyle halletmeye çalışıyor. 

Dün de AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu nöbetçiydi il teşkilatında. Konyalıların 14 Ekim'in öncesinden bu yana kafasında bir baloncuk ve içinde bir soru işareti oluşturan 42 temel atma ve açılış programının ayrıntılarını anlatarak bu soru işaretlerini giderdi nihayet...

Kendi yazdığım notlarla da karşılaştırdım bu açılışları. Bir tek yanıldığımız şey, Konya Stadyumu'nun açılışı olmuş. 

Onun dışında bizim aklımıza gelmeyen, nerede ne olduğunu bilmediğimiz (belki de bizim eksikliğimiz) maddeyi Prof. Dr. Babaoğlu'nun yaptığı açıklamadan okuyup öğrendim. 

Sonra şu kanaat oluştu bende. Konya, siyasette güçlü bir şehir. Ağlamasını da öğrenmiş. Ektini biçmenin çabasında şimdi. 

Yıllardır süründürülen birçok yatırımın bu çerçevede merkezi idarenin kanalları, ilgili bakanlıklar, genel müdürlükler tarafından yapıldığı / yapılması için düğmeye basıldığı konusunda daha net bir fikir elde etmiş oldum. Sonra merkezi idare yatırımlarına ek olarak yerel kaynaklar, belediyeler marifetiyle yapılmış ve temeli atılmış eserlerin adedinin 42'ye ulaştığını da gördüm. 

Saydım elimle tek tek. İnanmazsanız, bugün gazetemizde haberi mevcut. Tek tek siz de sayın...

Son olarak, Konyalıların kafasındaki soru işaretini gideren açıklamalarından ötürü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'na Konyalılar adına teşekkürlerimizi sunarız.