1989 yılının yazına ‘merhaba’ derken, tüm Türkiye o sezon gol atmalara doyamayan Fenerbahçe’nin 100. Golünü hangi futbolcunun atacağı merak konusu olmuştu. Cenk Koray, programına çağırdığı türkücülere sorarken, Tansu Polatkan’da Kadıköy’de yaptığı röportajlarda bu merakı daha da magazinleştirmişlerdi. Fenerbahçe, ligin bitimine iki hafta kala 95 gol, atmış ve rakibi Konyaspor’u İstanbul’da 5 golle yendiğinde hem şampiyonluğunu ilan edecekti hem de 100. gol merakı son bulacaktı. O günün başbakanı rahmetli Turgut Özal dahil 100. golü Aykut Kocaman’ın atacağını iddia ediyorlardı. Hasan Vezir, Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen’de diğer adaylardı. Ancak Aykut ismi çok ağır basıyordu.

Sezonunu ilk yarısında Konya’da oynanan maçta Erman Toroğlu’nun fecaat yönetimiyle birlikte FB’nin 5 gollü bir galibiyetinin İstanbul’da da olma olasılığı da az değildi hani. Adeta Konya’dan takımı ne olur orda 5 yiyip 100. golü attırmayın da ne yaparsanız yapın diye göndermiştik. Bir hafta önce de Adanaspor’u 2-0 mağlup ederek ligde kalmayı da başaran Konyaspor, İstanbul’a Fenerbahçe’den 100. golü yemeden en fazla 4 gol yiyerek Konya’ya dönebilmek ümidiyle yola çıkmıştı, Tabi ilk yarıda Erman Toroğlu’nun katlettiği maçın rövanşı alınıp, FB’nin şampiyonluğunu bir hafta daha tehir ettirme isteği de vardı tabi ama ligde iki hafta kala hedefsiz kalınca da 100.golün bizim maçta gelen ihtimali bizim hiç hoşumuza gitmemişti. 

Maç başlar başlamaz inanılmaz bir baskı ve coşku vardı Fenerbahçe tarafında. Hasan Vezir açılışı yaparken Aykut Kocaman’ın ikinci golü de gecikmedi. İlerleyen dakikalarda verilen penaltıyı Aykut gol yapınca ilk yarı 3-0 sona erdi. İkinci yarının başlarında Aykut, bir tane daha gol atarak FB’nin sezon gol sayısını 99’a çıkarmıştı. Tribünler eğlenceli, maç spikeri de 100.golü anons etme ihtimalinin heyecanında coşuyordu maaşallah. O dakikaya kadar hattrick yapan Aykut’tan artık herkes 100. golü bekliyordu. Ama gelmedi. O dakikadan sonra tek bir gol oldu ve o golde rahmetli Sedat Balkanlı’nın kafasından Konyaspor golü oldu. Maç 4-1 bitti. Güneş gazetesinin 100.golü kim atar ödüllü sorusu bir hafta daha uzamış oldu. Böylelikle 100.golü atan oyuncuya verilecek sıfır arabanın sahibini öğrenmemiz Sarıyer maçına kalmıştı.

Evet o günlerde Konyaspor öyleydi işte. Ligde kalalım ve İstanbul’un ağzına sakız olmayalım yeter idi bizim için. Peki şimdi böyle mi? Hayır tabii ki! 30 yıl önce takımının sezondaki 100. golünü atması beklenen adam bu şehre 2014’te ayak bastıktan sonra hayal mecramıza bolluk, bereket geldi. Borçsuz bir yapılanma tesis etti. ‘Üretmeden gelen başarıyı asla başarı saymam’ dedi. ‘Hey Konyalılar! altyapıdan çıkıp formanızı giyen oyuncularınızla gurur duyun ve onların yapabileceği hataları mazur görün’ dedi. ‘Sabırlı olun’ diye ekledi. ‘Birlikte yavaş yavaş , öğrene öğrene ilerleyeceğiz’ dedi. Ve 3 ay önce tekrar gelişinde ‘Belki bu sefer şampiyonluk hayalleri de kurabiliriz Konya halkı ile birlikte’ dedi. Evet vallahi aynen öyle dedi. Şampiyon olabiliriz dedi! Üretiklerimizle, borçlanmadan, lobimiz olmadan, kimsenin sırtına dayanmadan şampiyonluk hayali kurdurdu bize! Evet 30 yıl önce Konyaspor ağların 100. gol tahminlerini boşa çıkaran adam, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en kıymetli şampiyonunu hazırlıyor. 

Evet 30 yıl önce 5 gol yememek için Kadıköy’e giden Konyaspor , bugün Kadıköy’e galibiyet için gidiyor. Bugünlerin keyfini çıkaralım.

Teşekkürler Aykut KOCAMAN