Uzun aradan sonra bol gollü bol pozisyonumuz olan güzel bir maç izledik Antalyaspor karşılaşması ile. 

Son 5 dakikasında kalpten gidecek olsak da 90 dakika boyunca yaşadığımız haz doruk noktaya ulaştı. 

İlk dakikalarda gelen goller, kaçan pozisyonlar, sağlı sollu ataklar. Ve buna dahil olan tribünler. Bize çok zevkli bir maç izletti. 

Aykut Kocaman'ın Antalyaspor karşısına çıkardığı kadro herkesi şaşırtmıştır şüphesiz. Kupada denenen Kibong geçer not almış olmalı hocada. 

İnsanlar maçın başında henüz kadro analizi yaparken Konyaspor golü buldu. Kadro dışında farklı olan bir şey daha vardı; Konyaspor'un oyun yapısı.

Rakip takım karşısında kapanan, pas trafiği ile rakibi yormak ve kafasını karıştırmak isteyen Konyaspor yerine hep ileriyi ve golü düşünen bir Konyaspor vardı sahada. Ben rakibin aklını karıştıran bu oldu. 

Çünkü ligde diri bir takım görüntüsü çizen Antalyaspor'un teknik direktörü Yusuf Şimşek'te sanırım böyle bir oyun beklemiyordu Konyaspor'dan.

Hal böyle olunca goller kaçınılmaz oldu. Antalyaspor daha rakibi çözemeden moral olarak dibe vurdu.

Konyaspor'un maçı bir farkla kazanması tamamen şanssızlık. Rangelov'un, Bajic'in ve Ömer Şişmanoğlu'nun pozisyonlardan yararlanamaması talihsizlikten başka bir şey değil. 

Rangelov'un girdiği ataklar, verdiği mücadele, Bajic'in golü ve Ömer Şişmanoğlu'nun o güzel top kontrolü alkışı fazlasıyla hak etti.

Yaşadığımız talihsizlikten dolayı farkı kaçırdık. Üstelik son dakikalarda kalp atışlarımız sona vurdu.

***

Konyaspor ilk yarı hedefi olan 25 puana çok yaklaştı. Son 3 maç sonunda bu puana ulaşamazsak çokta sırıtmaz aslında.

3 zorlu karşılaşma. Kasımpaşa, Bursaspor, Beşiktaş..

Cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçında Aykut Kocaman'ın yeniden eski taktiğine döneceğini düşünüyorum. 

Erken dakikalarda gol bulsak dahi skoru korumak kolay olmayacak. Fenerbahçe maçında olduğu gibi rakibi uyutup ileride daha etkili olursak istediğimiz alabiliriz. Belki de fazlasını.

Ali Turan ve Ali Çamdalı'nın oynamayacak olması takımı çok fazla etkilemeyecektir. Aykut Kocaman'ın takım oyunu sayesinde yine ağırlık eşit olarak dağılacaktır.

Alban Meha'nın sakat olması küçük oranda takımı etkileyebilir. Maç içinde fazla görünmese de küçük dokunuşları takıma her zaman katkı sağlamıştır.

Meha'nın yokluğunda bu görev sanırım Holmen'e kalacak. Üzerindeki yük küçükte olsa artacak.

İyi oynayıp, hak edenin ve kazananın Konyaspor olması dileği ile. Başarılar Konyaspor.