Siyasetin gündeminin yoğun olması bazen siyasileri de yoruyor. Bunun sonucu olarak bazı sağlık sorunları da baş gösterebiliyor. 

Bazen de siyasi liderler, tabanla zıt düşebiliyor. Fikir uyuşmazlıklarının sonucundan aynı siyasi hareket içerisinde kuşak çatışmaları da yaşanabiliyor. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yukarıda kurduğumuz iki cümlenin de temelini oluşturuyor. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran ile başlayıp, sonrasında 1 Kasım'la yoğrulan ve şimdilerde terör olaylarının gölgesinde Başkanlık ve Anayasa tartışmaları üzerine kurulan siyasi süreçte epey yıprandı. Bahçeli'nin kalp kapakçıkları değişmiş...

Öncelikle Allah'tan şifa diliyoruz. 

Altyapının üstyapıyı etkileme meselesine gelince...

MHP'nin tabanı ısınıyor. Milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde başlayan parti içi kıvılcımlar şimdi ateş aldı. 

Aynı partiye gönül vermiş olanlar içerisinde değişimi isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin artık ağabey sıfatı ile bir kenarda durup dışarıdan fikir vermesi gerektiği düşünülüyor. 

Değişimi düşünen ve değişimi isteyen hareketin içerisinde Konya da var. MHP'nin eski İl Başkanları'ndan Ali Yücel'in başını tuttuğu bir heyet, MHP'de yapının artık değişmesi ve tabanın isteklerinin de gündeme alınmasını istiyor. 

1 Kasım seçimlerinde MHP bir önceki hükümet dönemine göre bir hayli yıprandı. Aslında alınan oy oranları MHP'de bir şeylerin yanlış gittiğini de ortaya koyar nitelikteydi. 

Oy oranlarının sürekli olarak düşüyor olması dikkatlerden kaçmıyordu. 

Her seçimin ardından başarısızlığın faturası bazı il veya ilçe teşkilatlarına, genel merkezdeki bazı üst düzey yöneticilere ve bazı milletvekillerinin söylemlerine bağlanıyordu. 

Partinin en tepesinde bir değişim yaşanmazken, aşağıdakiler üzerinde domino taşlarıyla oynar gibi oynanıyor, biri gidiyor diğeri geliyordu. 

Parti içerisindeki bu durum MHP'ye gönül vermiş olanları bir hayli üzmüş ve kırmış olsa gerek ki, şimdilerde değişimin bir an evvel yapılması gerektiğini düşünenler kendi içlerinde teşkilatlı bir şekilde çalışıyor. 

Yenilginin veya da hedeflenenin altında çıkan sonuçların faturasının tabana kesiliyor olmasından ileri geliyor bu kızgınlıklar ve kırgınlıklar. 

Karl Marks demiş ki, altyapı üstyapıyı etkiler...

Her ne kadar bu etki bugünden yarına hızlı bir şekilde gerçekleşemese de aslına bakıldığında doğru bir söylem bu. 

Taban olmadan, tavan olmaz. Taban, tavanı istediği gibi yönlendirir. Tavan, taban istedi diye vardır. Tavanı, taban belirler...

Gün gelir, zaman geçer de tavan, tabanın genel geçer çıkarlarını gözetmezse, o zaman fitil ateşleniverir.

Şimdi olduğu gibi...

Bilemiyoruz, MHP'de bir olağanüstü genel kurul yapılır mı, Devlet Bahçeli bir kenara çekilir mi?

Ama MHP tabanının tutuşturduğu fitil alevlendi, alttan alttan su ısınmaya başladı.