Arı sütü 6-12 günlük genç işçi arıların başlarındaki salgı bezlerinden salgılanan, besin değeri oldukça yüksek, beyaz renkli, peltemsi, hafif acımtırak, asit yapıda (pH=5) bir arı ürünüdür. Kreliçe arı olarak bilinen ana arının tek besin kaynağıdır. İşçi arılar ortalama 45 gün yaşarken, arı sütü ile beslenen kraliçe arının 10 yıla kadar yaşayabildiği bilinmektedir.

Arı sütü besin değeri açısından oldukça zengindir;  birçok proteini ve vitamini içerir. Bu nedenle sağlık faydasına da sıklıkla vurgu yapılır. Gençleştirici ve onarıcı etkilere sahiptir.

Arı sütünün bileşiminin çok büyük kısmını (yaklaşık %66) su ve sulu maddeler oluşturur. Su içeriğinin fazla olması ve zengin besin değerine sahip olması arı sütünün çabuk bozulmasına ve oksitlenmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle yaş arı sütü özel taşıma şartları gerektirir. Soğuk zincir ile taşınmalı ve saklanmalıdır. Zincir kırıldığı zaman ürün çok çabuk oksitlenir.  Liyofilize arı sütü ise bu dezavantajı ortadan kaldırır. Taze saf arı sütünün dondurularak kurutma tekniği ile dondurulur ve böylece içerisinde bulunan su ve sulu maddeler çekilerek konsantre toz haline getirilir. ZADE VİTAL Arı Sütü’de liyofilize formdadır. Liyofilize arı sütü taşıma ve kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca kurutma yönemi ile üretildiği için konsantre haldedir.  Bir kapsülde 100mg liyofilize arı sütü bulunur bu değer 400mg yaş arı sütüne eş değer bir içeriktir.