İnsanlık tarihinden itibaren değerli bir maden olduğunu ispatlayan altın, günümüzde de değerini katlayarak koruyor. Türk insanı altının kıymetini bilerek yıllardır yatırım aracı olarak altını kullanmışlardır. Türk kadınının yanında altın bir kat daha değerlidir.

         Altın, Dünya’da her geçen yıl daha az çıktığı için değeri daha da kıymetlenmektedir.

Kullanım alanı çok, ama bulunması ve ekonomiye kazandırılması daha da zorlaşmaktadır.

            İnsanlar bütün madenleri incelemiş ve sonunda altın, kolay işlenebilen, paslanmayan, kararmayan ve donuklaşmayan, değerini koruyan, sonraki yıllara kalabilecek kadar dayanıklı olan altın madenlerini tespit etmişlerdir. En önemlisi az olması.

Türkler, Müslümanlığı kabul ettikten sonra altından eşya yapımını azaltmışlardır. Altın eşyayı sadece süs olarak kullanmışlardır.

         İlk çağlardan günümüze kadar bir servet tutma, aynı zamanda da ticaret aracı olarak kullanılmıştır.

         Ülkelerin zenginlikleri ellerindeki değerli madenlerle ölçülür. Piyasada dolaşan altın miktarı zenginlik göstergesidir. Uluslar arası ticarette altın kullanılmakta ve merkez bankaları rezervlerinde altın bulundurmaktadır. Altının her geçtiğimiz yıl çıkarılması azalıyor ve zorlaşıyor. Talebi ise artıyor. Ekonominin kuralı; arz azalır, talep artarsa fiyatların yükselmesi kaçınılmazdır.

         1973 yılında dönemin ABD Başkanı Richard Nixon’un, dolar ile altın arasındaki bağı koparması bir dönüm noktası oldu. O tarihten beri tüm para birimlerine dolar üzerinden değer biçildi. Nixon’un bu kararı almasının gerekçesi, aslında ABD’nin altın stokları tükeniyor olması. Altının kaynağı ekonominin durumuna değil, maden ocaklarında çıkarılan stoklara bağımlı olmasıydı.

         ABD ve Çin ticaret savaşları yapmaktadır. Çin ve Hindistan Merkez Bankaları, Altın rezervlerini çoğaltacağını bildirmektedir. Çin ve Hindistan’ın altın stoğu yapması Altının değerini bir kat daha arttırmaktadır. Bu da ONS bazında dünya genelinde Altın fiyatlarını yükseltmektedir. Bu da önümüzdeki yıllar Altının altın yıllarını yaşayacağını göstermektedir.

         Altın hala göreli olarak güvenli. Servetinizi en güvenli para birimine de yatırsanız, o para birimine sahip ülke battığı an servetiniz yok olur. Aynısı tahviller içinde geçerlidir. Kısacası altının değerinin altında yatan temel neden evrensel olmasıdır.

Altın, kara gün dostudur. Altın, ihtiyaç anında yanındadır.
Altın, güvenli bir limandır. Altın, daima kazandırır.

Yani Altın, her zaman Altındır.
 

Önümüzdeki günlerde “Altın Pahalı mı?” konusuna değinmek üzere,

Selam ve dua ile