Kış, sakinliğin, durgunluğun mevsimi. Tüm doğa kabuğuna çekilip, yavaşlıyor. Tabii vücudumuz da. Soğuk ve kapalı kış günlerinde metabolizmamız daha pasif bir hal alıyor. Duygu durumumuzun da olumsuz bir hal alması cabası. Metabolizmamızın yavaşlaması yetmezmiş gibi, daha fazla yeme isteği ile fazla kilolara davetiye çıkarıyor.

Hastalıklara karşı koyabilmek için daha fazla yemek gerektiği düşüncesi, egzersiz ve spor yapmak için şartların yaz günleri kadar uygun olmaması, yeteri kadar su tüketmemek de üzerine eklenince kış boyunca kilo almayı kolaylaştıracak bütün bileşenler bir araya gelmiş oluyor. Güneş ışınlarından yeterince yararlanamamaktan kaynaklı D vitamini eksikliği de kilo almayı tetikliyor.

Kışı sağlıklı geçirmek ve gereksiz kilo almamak için yine öncelikli yapılması gereken şey her zaman olduğu gibi, sağlıklı ve dengeli beslenmek. Düzenli egzersize devam etmek ve yeterince sıvı almak. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin eksik olup olmadığını kontrol etmek ve eksikse yerine koymak önemli. 

Metabolizma tüm gücünü vücudu sıcak tutmaya harcadığı için yavaşladığından, metabolizmayı hızlandıracak gıdalar tercih edilmeli. Gerekirse metabolizmayı arttırmak üzere takviye gıdalar alınabilir. Bu dönemde vücut direncini arttırmak, bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirmek de, vücudun işini kolaylaştıracaktır. 

Kabuğunuza çekilmeden, yazın olduğu kadar aktif ve neşeli bir kış için doğa destekçiniz…