BDD Yaz aylarında hangi vitaminlere ihtiyaç duyarız. Yaz aylarında hangi vitaminler ne için kullanılmalı?

Sağlıklı ve Enerjik bir yaz için,

Hava sıcaklığının oldukça arttığı yaz aylarında, vücut metabolizması da hızlanır. Hem hızlanan metabolizmayı desteklemek, hem de daha aktif olduğumuz uzun günlerde vücudumuzu desteklemek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarız. Vücudumuz, güneş ışınlarının olası zararlarından korunmak ve kaybolan sıvı kaybını yerine koymak için de normalin üzerinde efor harcar.

Vücudumuzdaki normal süreçlerin işlemesi için her bir aşamada gereken vitamin ve mineral ihtiyacı da enerji ihtiyacı ile birlikte, yaz döneminde artar.  Artan vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanmadığında halsizlik ve yorgunluk hissi ortaya çıkar. Enerji dolu yaz günlerini, keyifsiz, yorgun, miskin geçirmemek için vücudumuzun vitamin ve mineral desteğini ihmal etmemek gerekir.

Taze sebze ve meyvelerde bol bol bulunan C vitamini, bağışıklık sistemini en fazla destekleyen vitaminlerden biri. Özellikle yaz aylarında sık karşılaşılan viral hastalıklardan korunmak, vücut direncini artırmak ve güneşin zararlı etkilerine karşı korunmak için C vitamini desteği ihmal edilmemeli.

D vitamini, vücudumuzda güneş ışınları yardımıyla sentezlenen bir vitamin. Sıklıkla kapalı ortamlarda olduğumuz ve kapalı kıyafetler tercih ettiğimiz kış aylarında miktarı çok fazla düşebilir. Kemik gelişimi ve kalsiyum metabolizmasında çok önemli olan D vitaminin eksikliğinde halsizlik ve kas-eklem ağrıları görülebilir. Eksiklik çok uzun sürerse kemik erimelerine yol açabilir. D vitaminini depolamak için yaz güneşi kaçırılmayacak bir fırsat. Bir sonraki kışa yapacağınız en iyi hazırlık, yazın yeterince D vitamini sentezlemek. Bunun yanı sıra dışarıdan takviye olarak da alınabilir.

B vitamini kompleksi enerji üretiminde, sağlıklı sinir sisteminin devamlılığında, kan hücrelerinin üretiminde büyük öneme sahip. Tüm vücudumuzda işleyen sistemlerin sağlıklı olmasında olmazsa olmaz bu vitamin grubuna da yazın ihtiyacımız artar.

A ve E vitaminleri en güçlü antioksidan etkiye sahip vitaminlerdir. Bu vitaminler güneşin ve çevresel etkilerin zararlarından vücudumuzu korumada oldukça etkilidir. Özellikle yaz aylarında, oksijen radikallerinin cildimizde yarattığı hasara karşı koruyucu etkisi tartışılmaz. 

Sağlıklı ve enerjik bir vücut için, vitaminlerin yanı sıra, sodyum, kalsiyum, demir, çinko ve magnezyum gibi minerallerin de yeterli miktarda bulunması gerekiyor. Sıvı kaybı, enfeksiyon hastalıkları, ishal ve kusma gibi yaz hastalıkları mineral kaybına neden olabilir. Özellikle sıvı kaybını takviye ederken mineral desteğini de yeterince yapıldığına dikkat edilmeli.

Sağlıklı ve enerjik bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

R Soğuk Pres üretim yönteminin önemi

Katalogdan gelecek