Bağışıklık sisteminizi geliştirmeye yardımcı antioksidanlar içerir. Zencefil çayının içerdiği vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. B vitaminleri (B3, B6), Demir, Potasyum, C vitamini, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Folat, Riboflavin, Niasin bulunmaktadır. Zencefil birçok semptoma iyi gelmektedir, grip, nezle, iç bulantısı, kusma terleme, hazımsızlık, uykusuzluk gibi birçok tedavi edici yönü vardır. Zencefil sıklıkla dekonjestan yani, burundaki nemi azaltarak tıkanıklığı iyileştiren sınıfı bitkilere dahil edilir. Soğuk algınlıklarında tedaviyi destekleyici olarak kullanılır. Kan şekerini dengede tutma özelliğiyle tok tutar ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile zencefil kilo vermeyi kolaylaştırır. Yalnız tek başına mucizevi bir besin yoktur. Bunların yanında, Kan kolesterol seviyesi üzerinde olumlu etkisi vardır, bu sayede damarların korunmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Şeker hastalarında (diyabette) kan şekerinin dengede tutulmasında etkilidir. İnsülin direncini kırarak, kan şekerini dengelemektedir.

Beyin hücrelerini uzun süre korumanın yanı sıra bu hücrelerin potansiyel kaybını azaltır. Alzheimer karşıtı olduğu birçok araştırmalarda kanıtlanmıştır. Anti-inflamatuar etkisi olan zencefil, Romatoid artrit (eklem romatizması) ve diğer eklem iltihaplarının ağrılarında rahatlatıcı etkisi olduğu ortaya konulmuştur. Hatta eğzersiz sonrası kas ağrılarını dindirir. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarını önlediği için, Candida Albicans ve diğer antimikrobiyal tedavilere dirençli fungal enfeksiyonlara karşı da etkili olduğu da ortaya konulmuştur. Vücut ısısını arttırarak vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Hamileler de bulantı ve kusma şikayetlerinde, doğal bir ürün olması ve güvenilirliği nedeniyle hamilelik süresince karşılaşılan bulantı ve kusma şikayetlerinin hafifletilmesinde de bu bitkiden yararlanılabiliyor. Fazla tüketimi hamilelikte düşüğe sebep olabilir. Hamile ve emzikli kadınlarda doktor kontrolüyle tüketilmelidir. Her besinde olduğu gibi bu bitkininde tüm bireylerde tüketim miktarı çok önemlidir. Porsiyon kontrolüne dikkat edin. Zencefil kan sulandırma özelliği olduğu için cerrahi işlem öncesi sonrası tüketimi durdurulmalıdır. 2 yaşından küçüklere de verilmesi uygun değildir.

Bağışıklığı arttırıcı her evde yapılan karışımı da sizlerle paylaşmak istedim. Zencefil-Bal-Karabiber-Limon Karışımı, buzdolabına koyun. Gün içinde ılık suyunuzun, ıhlamur ya da adaçayınızın içine 1 kaşık karışım ve limon ilave ederek rahatlıkla tüketebilirsiniz, bağışıklığı güçlendirin.

Sağlıcakla kalın…