Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 196. yıldönümü ve Zabıta Haftası nedeni ile Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan beraberindeki Başkan Yardımcıları Latif Erdoğan, Şaban Dişçi Eyüp Çelik, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Yavuz Kızılaslan, Selçuklu Zabıta Müdürü Ali Başkurt, Meram Zabıta Müdürü Hasan Hüseyin Dinçalp ve Karatay Zabıta Müdürü Zeki Gökmenoğlu'nu makamlarında ziyaret ederek zabıta memurları ile bir araya geldiler. Türkiye’nin en köklü teşkilatlarından biri olan zabıta teşkilatının oldukça önemli olduğuna vurgu yapan

Bem Bir-Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan, “1826 yılında İhtisap Nazırlığı olarak kurulan ve en köklü teşkilatlarından olan ve 196 yıldır Milletimize en iyi şekilde hizmet verebilmek için her türlü fedakârlığı gösteren Zabıta Kardeşlerimiz belediyelerin aynasıdır. Zabıta teşkilatının Osmanlı zamanından günümüze ulaşan köklü bir teşkilat olduğunu belirten Bem Bir Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan; Zabıta Teşkilatımız Devlet-i Al-i Osmanlı’mızdan miras 196 yaşında ulu bir çınardır. Şehrin huzurunun, halkın sağlığının koruyucusudur. Fedakârca çalışan, özellikle içinden geçtiğimiz salgın sürecinde gece-gündüz demeden can siperhane görev yapan zabıta kardeşlerimizin Zabıta Haftasını kutluyorum.” dedi. Zabıta memurlarının Yerel Yönetimler Hizmet Kolunda önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Büyükaslan, “Zabıta memurlarımız yüzlerce kanunun uygulanmasında belediye bünyesinde çok önemli bir misyon üstleniyor. 196 yıldır Milletimize en iyi şekilde hizmet verebilmek için her türlü fedakârlığı gösteren Zabıta Kardeşlerimiz belediyelerin aynasıdır. Bu vesileyle sahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım Zabıta Teşkilatımızın kuruluşunun 196’ıncı yılını tebrik ediyor ve bu ülkeye daha nice yıllar hayırla hizmet etmesini diliyorum. Bu noktada biz Bem-Bir-Sen olarak her türlü imkânımızı Zabıta Memurlarımız için seferber etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

6. Dönem Toplu Sözleşme mutabakatının ardından Zabıta Memurları için elde edilen önemli kazanımları olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Büyükaslan şöyle devam etti, “Bem-Bir-Sen olarak 1. Dönem Toplu Sözleşme Döneminden itibaren Zabıta Memurlarımızın sorunlarını masada gündeme getirerek 6. Dönem Toplu Sözleşmenin tamamında yetkili sendika olarak kazanıma dönüştürdüğümüzü, zabıta Memurlarımızın kronikleşmiş birçok sorununun 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında Bem-Bir-Sen tarafından çözüme kavuşturuldu.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim